Marinedagen 2011 – een gratis dagje uit!

“Voortvarend naar de Toekomst”, dat is dit jaar het thema, van de Marinedagen 2011. Net als voorgaande jaren, belooft het  ook dit jaar weer een groot spektakel te worden. Uit eigen ervaring weet ik dat het de moeite waard is om naar de Marinedagen (voorheen Nationale Vlootdagen) te gaan. Dit jaar zullen de Marinedagen gehouden worden op 1, 2 en 3 Juli 2011 in Den Helder. Op vrijdag en zaterdag van 9.00u – 18.00u en op zondag van 9.00u – 18.30u

Wat is er te doen
Wie naar de Marinedagen gaat en alles wil zien, moet er zeker een hele dag voor uittrekken. De vele demonstraties van o.a. mariniers, marineschepen en helikopters staan alleen al garant voor uren plezier. Daarnaast zijn er vele activiteiten en voor ieder wat wils; abseilen, een scheepsromp dichten, een ritje in een rupsvoertuig  over ruw terrein, schieten met losse flodders en een hindernisbaan. Verder kun je nog meevaren met een sleepboot ( minimale lengte 1.20m) en zijn er veel stands, waar je kunt kennismaken met alle facetten van de marine.

Hoewel bovenstaande activiteiten ook leuk voor kinderen kunnen zijn, is er een speciaal Marine Activiteitenkamp ingericht voor kinderen. Hier kunnen kinderen een zelf brandje blussen, zelf een schip besturen in een brugsimulator, ‘mijnen’ zoeken in het zand, in een klimtoren klimmen, varen in een éénpersoonsreddingsbootje en ervaren hoe het is om tussen 2 schepen overgetakeld te worden.

Recensie
Een dagje naar de Marinedagen is een dag vol spanning en avontuur. De demonstraties zijn overweldigend en de activiteiten zijn grandioos. Wat dacht je van bijvoorbeeld met een nachtkijker door een pik-donkere tent lopen, een ritje in een legervoertuig maken over ruw terrein ( gordel vast en jezelf heel goed vasthouden!) of de loodzware hindernisbaan lopen ( ik heb het volbracht, maar wel met veel moeite…bij deze dan ook dank aan de militair die me over een hindernis heeft geholpen!). Verder is er volop te zien en te beleven. Een dagje naar de Marinedagen is een dag vol plezier en dus zeker een aanrader!

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Open Boerderijdagen 2015

Vandaag (vrijdag 15 mei 2015) en Tweede Pinksterdag (25 mei 2015) zijn weer de Open …

Share
Share