Drie dingen over Elsie

Drie dingen over Elsie. Een boek over een dementerende vrouw en ‘leuk’ om te lezen? Ik ben benieuwd….

Inhoud
Er zijn drie dingen die je moet weten over Elsie.
Het eerste is dat ze mijn beste vriendin is.
Het tweede is dat ze altijd weet wat ze moet zeggen om me op te beuren.
En het derde… daar is misschien wat meer uitleg voor nodig.

De 84-jarige Florence is gevallen in haar bejaardenflat in Cherry Tree Home. Daar ligt ze dan, te wachten tot er iemand komt, piekerend over een gruwelijk geheim uit haar verleden dat nu aan het licht dreigt te komen. Als de charmante nieuwe bewoner is wie hij beweert te zijn, waarom lijkt hij dan als twee druppels water op de
man die zestig jaar geleden is gestorven?

Van Drie dingen over Elsie kunnen we veel leren, maar de belangrijkste lessen zijn deze:
1. Alle mensen zijn door dunne draden voor eeuwig met elkaar verbonden.
2. Ieder mens is veel meer dan het ergste wat hij ooit heeft gedaan.
3. Zelfs het kleinste leven kan een luide echo veroorzaken.

Mening
De 84-jarige Florence is gevallen in haar appartement. Terwijl ze zo ligt te wachten tot er hulp komt, volgen we haar gedachtewereld. Ze verwacht dat de hulp haar straks heel liefdevol en voorzichtig zal benaderen, terwijl ze ook vindt dat er wel veel troep onder haar kast ligt, met als gevolg dat ze haar hulp ook niet meer optimaal vind.

Sinds kort woont er ook een heer in een appartement, waarvan ze voelt dat ze hem ergens van kent, en daar wordt ze onrustig bij. Diegene die hij zou kunnen zijn, is toch verdronken destijds? Haar goede vriendin Elsie weet juist op tijd het goede tegen haar te zeggen, en kan haar rustig houden en helpen zoeken naar wat er in een “laadje” van haar hersenen ligt. Jack is ook een lieve vriend voor haar.

Florence is aan het dementeren, en daardoor is het een aandoenlijk persoontje. Met deze wetenschap zijn haar gedachten en haar tijdsprongetjes goed te volgen. Het is absoluut geen zwaar boek, want in haar verwarring zegt ze dingen die er soms niet toe doen, maar die wel komisch verkeerd vallen. De rode draad is het zoeken naar het waarom zij die manspersoon herkent en niet weet waarvan. Dat alles zorgt voor een prettige spanning en een ontluisterd slot van dit aanbevelende boek.

Mij heeft het boek verrast. In het begin lijkt het luchthartig, maar al lezend kwam ik er achter dat er echt wel diepgang in zit, terwijl het geen zwaar te lezen boek wordt. Veel leesplezier!

Drie dingen over Elsie – Joanna Cannon
Paperback, 352 pagina’s, uitgeverij Orlando
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het zal je moeder maar wezen – Karin Bruers

Het zal je moeder maar wezen heeft op de cover de volgende omschrijving: “Een tragikomisch …

Share
Share