Electro Wilde Dieren

Screenshot 2014-03-26 at 08.44.06Op de ene pagina staat een grote afbeelding waarin je kind samen met de pen spelenderwijs van alles kan ontdekken. Op de andere pagina staan spelletjes met veel plaatjes waarmee je kind namen leert kennen, verbanden leert leggen, goed leert kijken en leert onthouden.

Er kriebelt een gevoel van jeugdsentiment omhoog bij het zien van het nieuwste spel van Jumbo, ‘Electro Wilde Dieren‘. Volgens mij is ieder kind wel eens in aanraking geweest met een van de leuke spellen van Electro. Mijn zoon heeft ook erg veel zin om het nieuwste spel van Electro uit te proberen!

Recensie

Het spel bestaat uit een boekje met 18 pagina`s waar opdrachten in staan. En natuurlijk de Electro pen. Waar die vroeger nog aan een koordje aan het spel vast zat, is het nu een losse pen geworden. We beginnen met de eerste pagina, daarop is een geanimeerd plaatje te zien van de savanne en daaronder staan 6 vierkantjes met dieren. De bedoeling is om de dieren die in de vierkantjes staan die ook in op het plaatje van de savanne staan op te zoeken. Als je het juiste dier aanvinkt dan hoor je een vrolijk deuntje en het lampje op de pen begint te branden. Voor mijn zoontje die 4 jaar oud is, is deze opdracht vrij simpel, maar hij vindt het wel erg leuk om te doen.

Screenshot 2014-04-03 at 18.26.43De opdracht op de volgende pagina blijkt een iets grotere uitdaging. Daarop staan plaatjes met dierenhuiden en daarnaast staan 3 dieren afgebeeld. De bedoeling is om het juiste dier aan te vinken waarvan de huid staat afgebeeld. En dat blijkt soms best een beetje lastig want de huid van een panter en een giraffe lijken op elkaar. Samen zijn we heerlijk bezig met Electro Wilde Dieren.

Het verveelt niet, want de opdrachten zijn steeds een beetje anders. Zo staan er silhouetten afgebeeld waarbij je het juiste dier moet zoeken. En een pagina waarop 16 verschillende dieren staan afgebeeld en je de dieren moet zoeken die in het water leven. Er zijn opdrachten bij die voor een 4-jarige net wat te simpel kunnen zijn, maar het leeftijdsadvies is 3+ dus daar kan ik me helemaal in vinden. Je kind zal in eerste instantie wel je hulp nodig hebben om de opdrachten te begrijpen. Maar ik denk dat de meeste kleuters op een gegeven moment zelf door zullen hebben wat de bedoeling is. Image00001

Als ik mijn zoon vraag of het spelletje geslaagd is, dan krijg ik overtuigd ‘ja’ te horen. Zelf ben ik ook erg te spreken over Electro Wilde Dieren. En als ik op de website van Jumbo kijk, zie ik dat er naast deze variant nog 3 zijn gemaakt, namelijk; voertuigen, op de boerderij en dierenpret. Ik geloof dat ik zojuist een leuk verjaardagscadeautje voor ons buurjongetje heb gevonden die over 2 maanden 3 jaar oud wordt….

Bestel Electro Wilde Dieren hier >>>>

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021 – puzzels – Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos

Jan van Haasteren – Efteling Sprookjesbos is Speelgoed van het Jaar 2021 in de nieuwe …