Heinz Ketchup

Is ketchup gezond?

tomaten, antioxidant, lycopeen
Tomaten: bron van antioxidant lycopeen

Mensen associëren ketchup met fastfood en denken daarom vaak dat het ongezond is, maar ketchup bevat -in tegenstelling tot bijvoorbeeld mayonaise) geen vet en weinig calorieën. Ketchup bevat wel veel suiker, maar wanneer het met mate genuttigd wordt, kan gesteld worden dat het gezond is doordat het hoofdbestanddeel tomaten zijn en deze bevatten lycopeen (een antioxidant die bescherming zou bieden tegen kanker en hartziekten).

Tomaten staan dan ook niet voor niets in de top 10 van gezonde voeding!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van bijna 16 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 13 jaar.

Check Also

Waarom trampolinespringen gezond voor je is

Voor veel kinderen is het een droom om een trampoline in de tuin te hebben. …