Het grote Balotje luisterboek

Dit is een luisterboek vol verhalen en liedjes over Balotje, een ondeugend en ondernemend meisje. Ze is sterk, slim en soms een beetje bang. Ze is vrolijk en houdt van dansen. Balotje woont met haar vader en moeder en de baby, die heel hard groeit van de kusjes van Balotje. Ze is gek op haar oma en op oom Ben.

Alle boeken die over Balotje zijn verschenen, zijn samengebracht op dit luisterboek. Haar avonturen worden verteld door Jeroen Kramer. De liedjes zijn geschreven door Yvonne Jagtenberg en worden gezongen door haar dochters Germaine en Jolie. Wouter van Bemmel maakte de muziek; een pakkend refrein en mooie coupletten.

Recensie
De boeken van Balotje zijn nog niet bekend hier in huis en dus is het een verrassing wat we te horen krijgen. We gaan er eerst maar eens lekker voor zitten. Mijn dochter raakt meteen enthousiast bij het horen van het eerste liedje waarin we kennis maken met Balotje. Vooral de eerste zin die door de jongste dochter van Yvonne Jagtenberg wordt gezongen wordt goed ontvangen bij mijn dame. “Ik ben net als jij!” zorgt er voor dat mijn meisje Balotje meteen in haar hart heeft gesloten. Toch fijn die spontane vriendschappen.

Wat ik zelf erg leuk vind, is dat kinderen de liedjes zingen en dat het geen perfecte sound is wat betreft melodie. Gewoon heerlijk echt, zoals de meeste ouders en kinderen zingen.

Na het eerste lied is het tijd voor het eerste verhaal en die gaat over Balotje die een heleboel beren heeft. Wanneer ze er nog één bij krijgt is er toch wel een klein probleempje… Het bed is vol! Het verhaal wordt zeer duidelijk voorgelezen en het is echt lekker om rustig naar te luisteren. Het verhaal is goed te volgen en qua tempo is het goed op de doelgroep afgestemd.

De opzet van de CD vind ik ook erg goed. In totaal staan er negen liedjes op en acht verhalen. Na elk liedje volgt weer een verhaal en juist de liedjes tussendoor zorgen ervoor dat de aandacht niet verslapt en dat het plezierig blijft om naar te luisteren. De totale CD bevat 40 minuten luisterplezier, maar het is natuurlijk niet nodig om alles achter elkaar te luisteren. De aparte verhaaltjes zorgen ervoor dat je zonder problemen het luisteren kan ontbreken. Handig voor in de auto of op de momenten thuis dat je kind graag wil dat mama een verhaaltje voorleest, maar je er even geen tijd voor hebt.

Het grote Balotje luisterboek – Yvonne Jagtenberg
Luisterboek, 40 minuten, Rubinstein
Bestel dit luisterboek hier via Bol.com>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Buffalo Bill en De Kleine Zeemeermin [luisterboek en leesboek]

Ik ben dol op luisterboeken en heb een heleboel Vlaamse luisterCD’s. De Nachtegaal (ook geschreven …