De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – De dolle reis door Zweden [recensie]

Poeh, ik ben best wel zenuwachtig! Morgen gaan we op vakantie naar Zweden. Met een reusachtige veerboot! Het allerleukste is dat Chloë ook meegaat. Als zij erbij is, durf ik zelfs in een tent midden in de WILDERNIS te slapen. Hoewel het in Zweden wemelt van de beren, wolven en trollen. Wedden dat mijn twee stomme broertjes het al in HUN BROEK DOEN? Eigen schuld, dikke bult. Wie in de camper slaapt, ziet helemaal geen elanden…

Recensie
Mijn dochter van 10 jaar is grote fan van de boeken van Lotte Wirwar. Ze spaart de hele serie en was dan ook erg blij toen de twee nieuwste boeken over Lotte Wirwar ter recensie opgestuurd werden. Ze begon meteen met lezen en heeft nu (drie dagen later) De dolle reis door Zweden al uit. Hieronder haar recensie:

De dolle reis door Zweden gaat over Lotte Wirwar. Dat is een meisje die vrolijk is en altijd gekke avonturen beleeft. Ze heeft een beste vriendin en die heet Chloë en ze heeft twee broertjes, dat is een tweeling die jonger is dan Lotte.

In dit boek gaat Lotte op zomervakantie naar Zweden, met haar ouders, broers en haar beste vriendin mag ook mee. Ze gaan eerst heel lang rijden en dan gaan ze met de boot naar Zweden en daar gaan ze in het wild kamperen. De tweeling durft niet in de tent omdat er allemaal wilde dieren zijn. Lotte en Chloë gaan dan in de tent en die worden erg bang, maar ze zitten niet eens in de wildernis!

Ze gaan ook steeds naar andere plekken, maar niet op campings maar in de natuur. Ze hebben maar heel weinig eten mee. De vader van Lotte heeft ooit een vis gevangen en hij had hem de hele tijd doorgeroosterd, maar hij werd maar niet gaar. En toen hadden ze dus geen vis om op te eten dus aten ze koekjes en snacks.

Het grappigste uit het boek vond ik dat Lotte en Chloë bang waren voor een beer, maar dat het gewoon de vader van Lotte was die ze hoorden. De dolle reis door Zweden is een van de leukste boeken van Lotte Wirwar, vind ik!

 

Inmiddels is mijn dochter in het meest recente boek begonnen. De recensie hiervan komt binnenkort!

De dolle reis door Zweden – Alice Pantermüller
Deel 6 van De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Voor de andere boeken van Lotte Wirwar, klik hier >>>>

Voor recensies van de andere boeken van Lotte Wirwar, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Motief X – thriller (deel 1 van 2) door Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem is een bekend thriller- en scenarioschrijver. Des te erger dat ik nog niets …