Met mijn gezin naar een Stayokay…. [verslag]

verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-13

Toen ik de vraag kreeg of ik met mijn gezin een Stayokay wilde ‘uitproberen’, wist ik niet goed of ik wel enthousiast moest zijn…. Ik zag me al met het hele gezin + hond in een krappe kamer in stapelbedden liggen en ’s nachts door een donkere gang op zoek gaan naar een toilet… Maar goed, ik houd wel van avontuur en ben als kampeerder in bergcampinkjes weinig luxe gewend geweest, dus ja, dat wilde ik wel proberen!

vakantie-stayokay-bergen-op-zoom-verslag-copyright-trotse-moeders-trotse-vaders-1In de meivakantie was het zover. We gingen naar Stayokay Bergen op Zoom. Midden in de bossen, in natuurgebied De Brabantse Wal, en vlakbij het centrum van de prachtig oude stad Bergen op Zoom, op de grens van Zeeland en Noord-Brabant.

Deze Stayokay is net vernieuwdstay-okay-verblijf-verslag-copyright-trotse-moeders-1 en heeft een prachtig hoofdgebouw. We werden er uiterst vriendelijk ontvangen en één van de vele medewerkers liep mee naar ons verblijf. Dat bleek een soort huisje te zijn. Bij binnenkomst was er een keukentje (je kunt er uiteraard niet koken, maar er was wel een aanrecht en een koelkast, dus een lunch maken of ’s avonds nog hapjes en gekoeld drinken nuttigen kan wel).

Er was een aparte ruimte met wastafel, een (aparte) douche en een (apart) toilet. Alleen voor ons gezin, dat was een meevaller! De douche had zo’n “camping-knop” die je steeds opnieuw in moet drukken, de kinderen vonden het geweldig!

verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-15 vogel-memory-vogelbescherming-spel-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Vervolgens was er een gezellige zitkamer, met een bank, makkelijke stoel, een aantal zitkussens en een tafel met stoelen. Achter het huisje was een privé terrasje, met een picknicktafel en daar keek je uit op een groot stuk gras, aan de rand van het bos, met iets verderop een vuurplaats waar je ná toestemming gebruik van kon maken, en nog wat verder een ruime speeltuin.

verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-16  verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-17

Boven (ja echt, er was een bovenverdieping!) waren twee kamers, gescheiden door een wand met een deur. In de voorste kamer stond een stapelbed en er stonden twee losse bedden, in de achterste kamer waren twee bedden tegen elkaar aan. De voorste kamer had zelfs een balkon.

verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-2 verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-3

Alles was netjes en schoon. De bedden waren al opgedekt en er waren ook handdoeken. We kregen zelfs lekker biologisch appelsap en sinaasappelsap en een fles wijn. De kinderen kregen alle drie een dik Donald Duck lees- en spelletjesboek (we hadden een full-service pakket). In de kamer stond een grote kist waar ‘Top Secret’ op stond. Dat was natuurlijk erg spannend! Er in zaten allerlei leuke boeken en andere dingen waar de kinderen zich mee konden vermaken. Kortom: een fantastische verblijfplaats voor ons gezin die veel meer was dan ik had verwacht!

verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-14 verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-1

De kinderen voelden zich er direct thuis (ondanks dat er geen wifi was 😉 Het hoofdgebouw lag op loopafstand en daar kon je gezellig wat drinken (ook wanneer je niet in de StayOkay sliep) en we hebben er ook gegeten. Ook het eten was boven verwachting: drie gangen voor een zeer aangename prijs. Soep met stokbrood en tapenades; diverse groenten, rösti en kip. Twee soorten salades (heerlijk) en citroenmousse als toetje (en voor wie dat te fris vond, was er ook aardbeienmousse. We hebben allemaal heerlijk gegeten!

verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-8 verblijf-vakantie-stayokay-verslag-copyright-trotse-moeders-9

Het ontbijt is bij de overnachting inbegrepen en is ook in buffetvorm. Verse broodjes, vers gekookte eitjes, jus d’orange, koffie, melk, yoghurt, allerlei soorten hartig en zoet beleg… Ook dat was erg luxe voor ons en we hebben dan ook echt gesmuld, ook de kinderen die mochten nemen waar ze zin in hadden:

stay-okay-verblijf-verslag-copyright-trotse-moeders-3

We hadden ons vooraf goed georiënteerd op wat er allemaal te beleven was in de omgeving en een mooi plan gemaakt waarbij we een heleboel wilden gaan bekijken. Toen we in de Stayokay waren, liep het echter heel anders…. Om te lezen wat we allemaal gedaan hebben, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Stayokay Bergen op Zoom – jeugdherberg 2.0

Als tiener ben ik tijdens een Middelbare School-reis in een jeugdherberg geweest: zalen met stapelbedden …

Share
Share