Nederlandse première van Spider-Man Homecoming [verslag]

Altijd een feestje: een première in Pathé Arena. En ook ditmaal was het weer prima verzorgd: pizza, een green screen voor een stoere foto en een heleboel BN-ers. In de zaal uiteraard allerlei lekkers en een prachtig Spider-Man Homecoming shirt, waar mijn 10-jarige zoon helemaal in kon verdwijnen maar wat hij desalniettemin vandaag naar school heeft aangetrokken want “Spider-Man Homecoming is mijn nieuwe favoriet van alle Avengers films“!

  

Mijn zoon is dol op Avengers films. Ik moet eerlijk bekennen dat ik, behalve Spider-Man en van lang geleden De Hulk, geen andere Avengers ken. Wel van naam: Captain America en Iron Man bijvoorbeeld. Gelukkig dat mijn zoon een soort wandelende encyclopedie is en ik dus allerlei achtergronden van de Avengers via hem te horen kreeg. Niet dat het nodig is voor het zien en begrijpen van de nieuwste Spider-Man film, maar het was wel leuk om bijvoorbeeld te weten dat Iron Man een enorm fortuin heeft en daarmee zelf zijn uitrusting heeft gemaakt. Iron Man / Tony Stark komt namelijk ook in Spider-Man Homecoming voor, als mentor van Peter Parker, hoewel Tony Stark door het ontbreken van een vaderlijk figuur in zijn verleden wel erg onbeholpen overkomt.

Hieronder de algemene omschrijving van Spider-Man Homecoming. Voor de trailers klik je <hier>
Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Tom Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Marisa Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Michael Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar. Verder met o.a. Zendaya, Jon Favreau, Jacob Batalon, Tyne Daly en Donald Glover. SPIDER-MAN: HOMECOMING draait vanaf 5 juli 2017 in de Nederlandse bioscopen, in 3D en IMAX 3D.

Na het inleidende praatje door Tim Douwsma was het zover: we konden gaan genieten! De film is geschikt bevonden voor 12 jaar en ouder, maar voor mijn 10-jarige zoon was hij nergens TE spannend. Natuurlijk moet iedere ouder voor zichzelf de afweging maken bij welke leeftijd een zoon of dochter deze film mag gaan zien. Houd er wel rekening mee dat sommige trailers, voorafgaande aan deze film, wel heftig kunnen zijn!

 

Mijn zoon en ik hebben echt genoten van de film. Het verhaal is erg logisch opgebouwd en grijpt minimaal terug op eerdere Avenger films. Er is een nieuwe schurk, die een verrassende identiteit heeft. Er zijn spectaculaire scènes, die soms erg lang aanhouden waardoor je echt een hele tijd op het puntje van je stoel gaat zitten en er zit veel humor in. Let bijvoorbeeld maar eens op de shirts van Peter Parker!

Ook de beste vriend van Peter speelt een prima rol, net zoals de andere quiz-teamleden. De worsteling van Peter Parker om “erbij te mogen horen” is mooi in beeld gebracht en het verhaal zelf is echt spannend! Kortom: een bijzonder goede film die je echt in 3D in de bioscoop moet gaan bekijken. Wanneer je de mogelijkheid hebt, liefst in IMAX 3D, dan komt hij helemaal goed tot zijn recht.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share