Wat is NL-Alert en hoe wordt het gebruikt?

smoke-1265908_960_720Stel je voor, je bent met je kind(eren) op de fiets onderweg naar huis en ziet ergens een enorme rookontwikkeling. Wat doe je? Ga je met je kinderen op veilige afstand naar de eventuele brand kijken zodat ze de brandweermensen aan het werk kunnen zien? Of ga je naar huis om ramen en deuren te sluiten.

Waarschijnlijk geldt voor de meeste mensen dat ze geen van beide doen, maar gewoon verder gaan met wat ze van plan waren.

Is dat verkeerd? Nou… dat zou kunnen! Want stel je voor dat die rookontwikkeling niet van een ‘gewone’ brand afkomstig is, maar van een brand in een chemische fabriek waardoor er giftige stoffen vrijkomen? Dan ben je sowieso blij dat je niet bent gaan kijken, maar zou je dan niet liever met gesloten ramen afwachten of jouw omgeving vrij is van schadelijke stoffen?

NL-ALERT-trotse-moeders-2Mocht er iets aan de hand zijn wat ook voor jou vervelende gevolgen kan hebben, dan is het goed om dat te weten. En niet alleen om te weten wat er gebeurd is, maar ook om te weten wat je in een bepaalde situatie moet doen.

De overheid zet NL-Alert in bij bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer. Als bij jou in de buurt een ramp gebeurt, dan wordt er een tekstbericht verstuurd naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie.

Wanneer je NL-Alert hebt ingesteld, ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Er wordt dan een tekstbericht verstuurd naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie.

Hoe stel je NL-Alert in op je mobiele telefoon / smartphone? Ga naar www.nl-alert.nl/instelhulp en volg de instructie, of klik op deze link voor de stap-voor-stap uitleg <klik hier>

Screenshot 2016-06-05 at 08.06.28

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

9/11 [bespreking]

Ken je dat? Dat je een boek begint te lezen om te kijken of het …