Zooma Smack Shot

zooma-katapultDe perfecte katapult voor jong en oud!

Zooma, het 100% veilige schietspel voor jong en oud! De silicone munitie schiet je meters ver. De oranje fluit terwijl hij tot wel 20 meter ver kan worden geschoten. De groene munitie kun je niet alleen ver schieten, hij blijft ook nog eens aan  je doelwit plakken.

Recensie

Zelden heb ik mijn oudste zo blij zien kijken terwijl ik een doos met te recenseren spullen uitpakte. Toen hij de Zooma Smack Shot van Goliath in het oog kreeg, stond hij letterlijk te stuiteren van blijdschap. Nou moet ik ook eerlijk toegeven dat deze moderne katapult er erg vet uitziet.

In de verpakking vonden wij de katapult, drie oranje munities en twee groene munities. De oranje zijn gewoon glad en stevig, de groene zijn zacht en plakkerig. Het eerste wat ik dacht toen ik de groene zag en voelde, was: ik ben benieuwd hoe lang deze blijven plakken. Dit soort dingen is namelijk behoorlijk gevoelig voor stof en dat dwarrelt in huizen met twee kinderen toch overal rond – hoe goed je ook probeert je huis schoon te houden. Tot nu toe houden de groene zich nog vrij goed, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat ze na gebruik meteen in een diepvriesbakje worden opgeborgen.

Het kostte even wat moeite voor we de juiste combinatie tussen trekken en loslaten gevonden hadden, maar toen dat eenmaal was gelukt, suisde de oranje munitie door de kamer. Het fijne aan de munitie is dat ze lekker zacht zijn en je dus niet bang hoeft te zijn voor kapotte ramen en dergelijke. Natuurlijk kan er wel wat sneuvelen als je de Zooma in huis gebruikt, maar ja, dat is een kwestie van goed opletten. De groene munitie was wat moeilijker om ver mee te schieten. Doordat ze wat plakkerig zijn, bleven ze ook plakken aan de katapult. Maar ook dat is ons uiteindelijk gelukt, hij blijft goed plakken op ramen, spiegels en deuren.

Wat wel opvalt is dat de oranje munitie niet zoals belooft een fluitend geluid maakt. Je kunt hem absoluut ver schieten, maar een fluitend geluid hebben wij nog niet gehoord. Het klopt dat de Zooma geschikt is voor jong en oud, want zowel mijn kinderen als wijzelf, als opa en oma’s en ooms en tantes vinden het leuk om ermee te spelen. Een zeer goede aanvulling dus op je speelgoedvoorraad wat ons betreft.

Bestel dit speelgoed hier >>>>

Share

About Tineke

tineke@awendan.nl'
Ik ben Tineke (35), ben getrouwd met Richard (36) en mama van twee lange einden - Sander (9) en Ilse (bijna 8). Mijn werkdagen breng ik schrijvend en vertalend achter mijn computer door als zelfstandig schrijftrainer, tekstschrijver en vertaler. Buiten mijn werk om kom ik tijd te kort door gezellige dingen te doen met man en kinderen, te lezen, klarinet te spelen, me te verliezen in Facebook, Twitter en Pinterest en nog veel meer.

Check Also

Fantasievriendjes Première + Film [verslag]

Na het succes van de twee “A Quiet Place” films komt nu de nieuwste film …

Share
Share