Zie, ruik en ervaar de boerderij!

Net zoals voorgaande jaren organiseert Campina ook dit jaar weer de open boerderijdagen. Echter is er een kleine verandering aangebracht. Dit jaar zijn de open boerderijdagen het hele jaar door. De eerst volgende staat gepland voor tweede Paasdag (25 april 2011). Via de website van Campina kun je eenvoudig zien of er ook een boerderij bij jou in de buurt mee doet. Niet getreurd wanneer dit niet het geval is, er volgen in juni en september ook nog open boerderijdagen.

Wat is er te doen?
Uit ervaring kan ik zeggen dat zo’n gratis uitstapje naar de boerderij zeker een aanrader is. Twee jaar geleden brachten wij voor het eerst een bezoekje aan één van de deelnemende boerderijen en dat bleek een schot in de roos. Alsof onze dochter nooit anders had gedaan, liep ze door de enorme stallen. Het was dan ook niet meer dan logisch dat we het jaar erop weer gingen. De activiteiten kunnen een beetje verschillen per locatie, maar op elke boerderij kun je de stallen in. Meer algemene activiteiten zijn het proeven van zuivel (van Campina uiteraard), schminken, speurtocht en de boer ontmoeten. Natuurlijk kun je ook je vragen stellen aan de boer!

Vorig jaar maakte mijn dochter van een lege melkverpakking een portemonnee, veranderde ze slagroom in boter door goed te schudden, deed ze een rondje zaklopen en bekeek ze alle koeien aandachtig. Hilarisch vond ze het toen een koe ging plassen… Wat een enorme straal! Ook mocht ze even een koe melken op de ouderwetse manier. Dat de koe niet echt is, maakte voor haar helemaal niets uit. We hebben nu twee verschillende boerderijen bezocht en de ervaring leert dat elke boer ook wel zijn eigen activiteiten op het erf heeft. Met Pasen weten wij dus al wat we gaan doen… Jij ook? Trek je stevige schoenen aan en ga naar de boerderij!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Paas Granola

Je hebt dit bericht al eerder voorbij zien komen, maar nu kan ik er ook …