Olifant en de kist vol appels [recensie]

Hoe leer je kinderen eerlijk alles te delen? Het lijkt een moeilijke opgave, maar verhalen dienen soms als hulpmiddel. Een boek in die categorie is het vrolijk geïllustreerde boek ‘Olifant en een kist vol appels’ geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder en geïllustreerd door Sam Loman. Het beschrijft op een mooie en begrijpelijke manier het thema delen. Zo ziet je kind dat het niet gek is dat hij of zij het liefst alles voor zichzelf wil houden, maar dat het beter en fijner is om het met vrienden te delen.

Recensie
Het verhaal speelt in een dierentuin, waar de dieren onverwachts een kist met appels krijgen. De olifant regelt de verdeling van deze lekkernijen en weet op slinkse wijze alle appels aan zichzelf toe te bedelen.

  

De andere dieren laten het zich welgevallen, maar als de verzorger de olifant een koekje van eigen deeg geeft is de boodschap duidelijk. De olifant begrijpt dat het niet leuk is om alles aan je neus te zien voorbij gaan.

  

Zulke verhaaltjes werken goed bij jonge kinderen, omdat ze op speelse wijze bepaalde emoties aankaarten. Verhalen hebben een belangrijke functie, want doordat kinderen zichzelf identificeren met de personages in het verhaal leren ze ook iets over hun eigen emoties.

Daarnaast is het boek ook nog eens heel erg leuk geïllustreerd. Het is op een bepaalde manier nostalgisch, zonder oubollig te worden. Het doet me erg denken aan boekjes uit mijn eigen jeugd, maar dan iets frisser en moderner.

Olifant en de kist vol appels – Ron Schröder en Marianne Busser
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Myrthe Wesseling

myrthe_wesseling@hotmail.com'
Ik ben Myrthe, 31 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend en zoontje van bijna 1,5. Veel moeders zullen beamen dat het meest verbijsterende aan het krijgen van een kind is, dat je na 1,5 jaar moederschap nog steeds het gevoel hebt alsof je pas net om de hoek komt kijken. Alles blijft je verwonderen en je kind blijft je elke dag verrassen, daarom is het ook zo leuk om dit met andere ouders te kunnen delen.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …

Share
Share