De beer die geen beer was

Anneke van Giersbergen en de muzikant Martijn Bosman reizen nu door heel Nederland met het kinderprogramma: De beer die geen beer was. Het is voor hun beide de allereerste keer dat ze gaan acteren en dat ze samen live op cd te horen zijn.

NU.nl: ‘Eigenwijze Man, tevens het leukste nummer op de cd bij het boek

Deze muziekvoorstelling is voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen natuurlijk. Het is gebaseerd op het boek ‘The Bear That Wasn’t’ van Frank Tashlin (1946).

De beer wordt wakker uit zijn winterslaap en loopt slaperig de grot uit. Zijn mond valt open: Waar zijn de bomen, de bloemen, het water? Wat is er gebeurd? Wie heeft er een fabriek bovenop zijn grot gebouwd? Voor zijn neus staat een man die boos roept dat hij aan het werk moet. Niemand gelooft hem wanneer de beer zegt dat hij altijd al een doodgewone, alledaagse en onopvallende beer is geweest. Ze vinden hem een rare man met een bontjas, die wel een scheerbeurt kan gebruiken. Want ja, echte beren dragen kleren en een hoedje, slapen in een kooi en balanceren op een fietsje. Ze willen dat hij aan de slag gaat in de fabriek. Hoe lang moet je volhouden als je weet dat je gelijk hebt? Ben je eigenwijs als je weet dat je gelijk hebt? Hoelang hou je vol als iedereen je koppig vindt? Wanneer ben je koppig en wanneer heb je gelijk? U ziet het allemaal, in De Beer Die Geen Beer Was.

Kijk voor alle tijden van de voorstellingen op: www.debeerdiegeenbeerwas.nl

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Carmen in het kinderboekenmuseum

Heb jij op 10 juni nog geen plannen? Neem dan een kijkje in het kinderboekenmuseum. …

Share
Share