‘Ruimteschip Aarde’ in Nemo

Tijdens de voorjaarsvakantie is er in Nemo de voorstelling Ruimteschip Aarde te zien. Deze voorstelling is bedoeld voor kinderen van 8 tot 10 jaar. In het  ruimtestation staat een grote interactieve globe, waarop de gids laat zien hoe de aarde werkt en waarom we er zuinig op moeten zijn. Tijdens de voorstelling kun je zelf ervaren wat astronauten zien als ze om de aarde heen cirkelen. Tevens leer je waarom de aarde zo uniek is. De voorstelling is gebaseerd op het succesvolle educatieve project Ruimteschip Aarde tijdens de ruimtereis van André Kuipers, met dank aan ESA/NSO. Natuurlijk zijn er veel meer extra activiteiten tijdens de voorjaarsvakantie. Spectaculair is de nieuwe workshop Light Graffity.  Hier teken je met een lampje iets in de lucht wat je niet kan zien maar op de foto wel! Je ziet je foto op ene groot scherm en zodra je thuis bent kun je jouw foto downloaden, zodat je je foto aan iedereen kan laten zien. Uiteraard wordt tijdens deze workshop uitgelegd hoe Light Graffity werkt. Klik hier voor alle activiteiten en voor meer informatie over Nemo.

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Ik heb Nemo gevonden! Finding Nemo is nu op Netflix

Binnenkort komt de nieuwe Disney-Pixar animatiefilm Finding Dory in de Nederlandse bioscopen. Een heerlijke familiefilm …

Share
Share