gelukkige kinderen

Gelukkige kinderen, de gebruiksaanwijzing

Hoe zorg je ervoor dat jouw kind een gelukkig kind is en een gelukkige volwassene wordt? Wat heeft jouw kind echt nodig? Dit is de gebruiksaanwijzing voor het vervullen van de moeilijkste en belangrijkste taak op aarde: opvoeden.

In het doeboek Gelukkige kinderen met praktijkvoorbeelden en oefeningen vind je de basisbehoeften waaraan voldaan moet worden om een kind gelukkig te maken en de kwaliteiten waarover een ouder moet beschikken. Dit is de gebruiksaanwijzing voor gelukkige kinderen, bestemd voor alle ouders vanaf de zwangerschap tot aan de jonge volwassenheid.

Recensie
Gelukkige kinderen, wie wil dit nou niet? Nou, ik wel! Dus nieuwsgierig als ik was, begon ik aan dit boek. Het boek bevat drie delen:

  • Op een roze wolk (gaat dus over zaken, die tijdens de zwangerschap belangrijk zijn).
  • Gelukkige kinderen (gaat dus over zaken, die belangrijk zijn op het moment dat je je kindje hebt).
  • Gelukkige ouders (gaat dus over zaken, die belangrijk zijn voor jou als ouders om goed te functioneren als ouders).

Hetgeen bevalt aan dit boek, is dat het heel makkelijk leest en dat de oefeningen en de tips die erin staan makkelijk haalbaar en goed te doen zijn. Het is duidelijk dat Eugenie Ruyters – de schrijfster van dit boek – weet waar ze het over heeft. Ze is zelf coach en heeft vanuit die ervaring mede dit boek geschreven. Jammer genoeg had ik dit boek nog niet toen ik zwanger was, want er staan zaken in die ik zeker onderschrijf. Op het moment dat je zwanger wordt, verandert er heel veel in je lichaam, in je gevoel en in je relatie en je wereld staat op zijn kop. Het kan dan ook zijn dat in alles wat je doet opeens ruimte, energie of tijd te weinig is en dat de puzzelstukjes van je leven niet helemaal meer in elkaar passen. Dan is het tijd om actie te ondernemen: Welke stukjes van de puzzel zijn dan belangrijk voor je? Welke stukjes van de puzzel kunnen even wat op de achtergrond verdwijnen?  Door je dit soort vragen te stellen op het moment dat je zwanger bent en dit duidelijk te hebben, komt er rust in je zwangerschap en dat is belangrijk.

Gelukkige kinderen gaat er ook vanuit dat het krijgen van gelukkige kinderen al begint tijdens je zwangerschap en niet pas begint op het moment dat je een kind of kinderen krijgt. Ik deel deze mening. Gelukkige kinderen krijg je niet zomaar. Je zult regels hebben in jouw gezin. Je zult het belang van regels moeten (in)zien en natuurlijk zul je liefdevolle aandacht moeten geven aan je kind.

Hoe je die liefdevolle aandacht geeft en hoe je dat in het begin zelfs met vijf minuten per dag kan doen, staat duidelijk aangegeven in dit boek! Eugenie Ruyters neemt je mee, pakt je hand en je voelt dat het goed is! Je leest verder en ontdekt hoe je zelf gelukkig moet zijn en wat je nodig hebt om gelukkige kinderen te krijgen. In Gelukkige kinderen staan duidelijke voorbeelden gegeven van situaties en van omstandigheden van andere ouders. Waardoor je heel veel extra informatie krijgt en dit boek ook verlevendigd wordt. Een klein minpuntje in dit boek zijn enkele schrijffoutjes – niet storend, maar wel jammer.

Het uitgangspunt van dit boek: opvoeden is de moeilijkste en belangrijkste taak op aarde en deze vervullen is ook belangrijk is duidelijk en door het hele boek goed te vinden. Dat dit boek de gebruiksaanwijzing voor deze taak is, kan ik zeker onderschrijven!

Gelukkige kinderen – Eugenie Ruyters
Opvoedboek, paperback, 170 pagina’s, SmartCoach

Lees ook:
Zeg toch eens NEE tegen je kind
Ouderschap vanuit je hart
Het mooie mamma manifest

Share

About Nikky Lieuw- Schipper

nikky.schipper@gmail.com'
Op dit moment ben ik thuisblijfmoeder. Ik ben moeder van drie kinderen: een jongen en twee meisjes (tweeling). Ik ben gek op lezen, boeken en alles wat met taal te maken heeft.

Check Also

Het goede voorbeeld – Christiane Kutik

In dit boek geeft Christiane Kutik uitgebreid tips en ideeën, hoe je ongedwongen, maar authentiek …

Share
Share