De cursus

Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

Doet het je ergens aan denken? Tien kleine negertjes van Agatha Christie misschien? De setting is even origineel: een privé-eiland waar 9 cursisten een schrijfcursus gaan doen bij een zeer bekende schrijver. Behalve deze mensen is de assistent van de schrijver aanwezig en verder is er geen contact met de buitenwereld… En dan vallen in een rap tempo een aantal doden, waarbij cijfers aangeven dat het niet na één of twee moorden ophoudt….

Elvin Post heeft inmiddels al heel wat thrillers op zijn naam staan, en heeft ook meerdere prijzen gewonnen voor eerder werk. Ik had nog niet eerder iets van hem gelezen en dit was meteen een prima kennismaking. Hoewel ik het verhaal niet altijd even geloofwaardig vond (maar ja, wie ben ik om in te schatten hoe je je gedraagt wanneer je in een groep voor jou onbekende mensen zit waarvan minimaal één iemand een moordenaar is…), vond ik het boek wel leuk genoeg om het uit te lezen en er achter te komen hoe het nu eigenlijk in elkaar zit: wie is de moordenaar?

Beschrijving
In De cursus, de nieuwe thriller van Elvin Post, heeft Carol Arrington een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …