De première van ‘Deep Ocean Monsters’ [verslag]

Het is natuurlijk al feest als je een dagje naar de dierentuin mag. Hoeveel méér feest is het als we een kijkje achter de schermen mogen nemen bij Burgers’ Ocean in Burgers’ Zoo in Arnhem, een monsterlijke maaltijd aangeboden krijgen en als afsluiter van deze feestelijke dag aanwezig mogen zijn bij de première van ‘Deep Ocean Monsters’?
Wij mochten het!  

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-4 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-5

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-1 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-14 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-3

Nadat we eerst uitvoerig alle dieren in Burgers’ Zoo hebben gezien én nagedaan, worden we om 15.30 uur verwacht in het Safari Meeting Centre. Hier worden we ontvangen met koffie, thee en limonade. Ook aan koekjes, cakejes en overige lekkernijen is gedacht. Mijn dochter is bescheiden en slaat netjes over, mijn zoontje daarin tegen eet als een echt ‘ocean monster’ heel veel lekkers!

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-2

Rond 16.00 uur worden we uitgenodigd voor een kijkje achter de schermen van Burgers’ Ocean.

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-6 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-8

In groepen van ongeveer dertig personen krijgen we te zien hoe onder andere het eten wordt afgepast voor de haaien, het kweekziekenhuis voor zieke vissen en de plaats waar de haaien gevoerd worden.

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-9 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-10

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-7 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-11

Ontzettend interessant voor ons als volwassenen. Voor Jasmijn (5) en Daan (2) nog net te ingewikkeld om het allemaal te begrijpen. Ondanks de soms wat onbegrijpelijke taal, hebben de kinderen de half uur durende rondleiding prima volgehouden. Hulde voor de organisatie, die voor in totaal ruim vierhonderd mensen de rondleiding organiseerde. Het was perfect geregeld!

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-12 burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-13

Om 17.15 uur worden we verwacht voor een monsterlijke maaltijd, uiteraard in stijl. Want wat vind je allemaal op de bodem van de oceaan? Precies, vis! En zo aten we verschillende soorten vis, waaronder mosselen. Mmmmmm. Voor de kinderen waren er naast vissticks, ook knakworstjes, bitterballen en friet. Volop genieten dus, en smikkelen!

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-1

En dan is om 18.15 uur de première van Deep Ocean Monsters. Het moment waar vooral Jasmijn naar uitgekeken heeft, maar wat ze ook wel een beetje spannend vindt.

De musical is een verhaal over de ‘monsters’ in de diepe oceaan.  Zoë heeft na een bezoek met haar moeder maar één droom, dierenverzorgster worden van Burgers’ Ocean in Burgers Zoo. Nadat ze in slaap gevallen is, waant ze zich in de prachtige lichtwereld van de Deep Ocean Monsters.

burgers-zoo-musical-onder-water-foto-copyright-trotse-moeders-marjolein-15

Hier maakt ze kennis  met Spik, Blobby en Angel. Tijdens deze verlichte show leren de kinderen spelenderwijs wat over de vissen en hun functie. De grote diepzeetest die Zoë moet afleggen om een fantastische verzorgster te worden is begrijpelijk in elkaar gezet voor alle leeftijden.

tm1

Deze half uur durende musical is uiterst geschikt voor de leeftijd van een 5 jarige kleuter en ouder. Dankzij de vrolijke muziek houdt ook een peuter zich staande in het verhaal van de Deep Ocean Monsters. Daan geniet al klappend van de liedjes, maar is nog net te klein om het verhaal goed te begrijpen.

De show Deep Ocean Monsters is van 16 juli tot en met 28 augustus zes tot acht keer per dag te zien. Het is een fantastische aanvulling op het toch al prachtige dierenpark. Er zitten geen extra kosten aan deze musical, waardoor het zeker de moeite waard is om met je kinderen te kijken naar deze vrolijke kindermusical.

Wij vinden het een echte aanrader voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen!

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De prachtige onderwaterwereld van Burgers’ Zoo: Ocean [verslag]

Aan het eind van de Kerstvakantie, aan het begin van dit nieuwe jaar, mochten we …