Vakantie: single mom & tweeling [persoonlijke blog]

Begin dit jaar dacht ik, ik ga het gewoon doen. Ik ben nu bijna 3 jaar een ‘single mom’. Afschuwelijke term want het lijkt of dat iets doet dat geweldig stoer is? Sommige vrouwen die ‘happily married’ zijn kijken me vol afschuw aan want STEL JE VOOR mijn vent gaat een avondje lachen met deze ‘single’. Andere vrouwen die al jaren een ‘steady relatie’ hebben zeggen weleens “ooww het lijkt me heerlijk, geen kerel, geen gedoe, af en toe het rijk voor mij alleen”.

Nou. Aangezien je eigen geluk niet van een vent mag afhangen en ik had zat was om te zwelggen in zelfmedelij (niemaaannddd wil mijjjj, bridget jones is er niks bij) dacht ik, ik doe het gewoon.

Ik heb mijn spaarrekening geplunderd. Reis geboekt voor 3 personen, 2 kinderen 1 volwassene. Niet naar de camping in België, niet naar het al om bekende all-in resort in Spanje, nee…IK wilde naar Mexico.

Sommige mensen in mijn omgeving vinden het geen strak plan, jeetje weet je dat wel zeker, best heel ver weg hé, MET de kinderen…wow…

Andere zeggen zoooo dat je dat durft, nou mij niet gezien hoor. Knap hoor. Inmiddels begin ik lichte angstaanvallen te creëren en wordt s’nachts zwetend wakker. Is dit een strak plan geweest, sjit! Er is geen papa of soort van manspersoon die even kan bijspringen. Straks wordt er een kind ziek, OMG straks word ik ziek? En wat gebeurd er dan met mijn kinders? Paniek paniek!

Ik probeer relaxed te blijven en niet hyperventilerend het vliegtuig in te stappen. Ik zit er per slot van rekening de eerst komende 10,5 uur in met twee Super excited kinderen. Turbulentie. Kids kijken me met ogen zo groot als schoteltjes aan. Ik zeg ‘kijk maar naar buiten mooi hé, bijna boven de wolken, t’is gewoon wind wat je voelt’. Ondertussen stink ik als een bunzing van het angstzweet dat langs m’n rug mijn bilnaad in glijd.

Na 58 films, 300 spelletjes, wat muziek, goor eten, appelsap over ons heen, en veel turbulentie, landde we op Cuba. Mensen erin, mensen eruit. Wij blijven zitten en gaan door. Ppfff wel lang, wat doe ik mijn spruiten aan? Na een hele lange dag zijn we eindelijk op ons resort. Palmbomen, wit strand. We vallen als een blok in slaap. Trots ben ik op ze. Yes jongens, we hebben het geflikt!

Het werd een te gek leuke vakantie. Gezwommen met tropische vissen en schildpadden. Gesnorkeld, de kinderen hebben met perslucht gedoken. We hebben Oude Maya tempels bezocht. Het was geweldig. Kanttekening….. na de vakantie was ik toe aan een soort van vakantie…

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Shirley de Kraaij

info@kindercoachshirley.nl'
Chaoot, druktemaker, enthousiasteling en levensgenieter. Al een jaar of tien 27...leeftijd is maar een nummer toch! Moeder van een 11 jarige tweeling . Jongen Sem, meisje Bo. Op dit moment man loos!

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share