Dit is een eenvoudige manier om vis in de oven klaar te maken. Je kunt de vis voor een aantal personen in één groot stuk folie bakken, maar leuker is om voor iedereen een apart pakketje te maken om zelf op het …
Read More »Blog Archives
Gehaktbrood met quinoa
Veel mensen schrikken van het woord gehaktbrood; dat is toch lastig? Helemaal niet! Gehaktbrood is ontzettend makkelijk om te maken, en zó ontzettend lekker! Alleen de oven kost even tijd, maar daar hoef je niks voor te doen. Pak lekker …
Read More »Bijzonder & heerlijk nagerecht [recept]
Een dessert kan ook eens gemakkelijk, licht en verrukkelijk zijn. Hier is zo’n heerlijk recept. Ondanks dat de meeste alcohol verdampt, is het niet aan te raden dit dessert te eten wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Nodig 150 …
Read More »Venkel in de oven + bijgerechten [recepten]
Misschien lijkt het alsof dit een bewerkelijk recept is, maar het tegendeel is waar. Met vrij weinig inspanning zet je een verrukkelijke maaltijd op tafel! Nodig voor 2 personen: 2 venkelknollen zout, peper,dille, tijm geraspte (30+) kaas kookroom. Bereiding: Snijd de gewassen venkelknollen …
Read More »Warm-weer-recept
Op dit moment zitten we in Nederland met een hoge temperatuur. Vaak hebben mensen dan minder behoefte om te eten, maar de noodzaak blijft wel aanwezig. Deze temperatuur vraagt ook energie van ons lichaam. Daarom heb ik al jaren daarvoor een …
Read More »Nu barbecueën met vegetarische spiesjes van SoFine
SoFine Foods uit Landgraaf is een specialist in het maken van plantaardige vleesproducten en Tofu. Alle vegetariërs in Nederland kennen natuurlijk de producten van SoFine. SoFine komt nu met drie nieuwe producten SOFine Vega Grill: Kebab Style, Chicken Style en BBQ …
Read More »Italiaanse gehaktballen met (apart) groentesaus [recept]
Onderstaand recept is voor vier personen. Omdat ik het gemaakt heb toen mijn dochter met haar man en kinderen kwam eten, heb ik twee keer zoveel gemaakt. En ondanks dat we niet met acht personen waren, ging het allemaal op! …
Read More »Soep met sinaasappel; kan ook koud gegeten worden [recept]
Deze soep heb ik gemaakt toen mijn dochter, haar man en onze drie kleinkinderen bij ons kwamen eten. Zoals je wel op de foto’s kunt zien, vond iedereen de soep lekker! Nodig: 400 gr. aardappels 2 uien 7 grote tomaten …
Read More »Altijd ijs
In 100 heerlijke, verrassende ijsrecepten bewijst ijsfanaat Marleen Visser dat ijs geschikt is voor elk seizoen. Ze beperkt zich niet tot de bekende smaken, maar experimenteert er flink op los. Denk aan: wake up espressopops, lychee-darjeelingsorbet, mango sticky rice-magnum, crème brûlée-pops, …
Read More »Voorraad-taart [recept]
Mijn dochter is altijd wel te vinden voor een momentje mama waarin we wat bakken. Erg gezellig en wanneer er visite is, is het ook leuk om vers gebakken cake, taart of muffins te hebben. Onlangs wilde ze weer graag …
Read More »Pepernoten [blog]
Wat doe je wanneer je 9 jaar bent en het heerlijk zomerweer is? Juist, dan ga je pepernoten bakken. In ieder geval was dat wat mijn dochter deed toen ze vanmiddag uit school kwam. Ze is een meisje wat dol …
Read More »Pizzabroodjes [recept]
Een van mijn succesrecepten is zelfgemaakte pizza. Lekker, makkelijk en lukt altijd! Ik maakte al pizza’s toen ik nog op kamers woonde en een eigen keuken(tje) met een piepklein elektrisch oventje had. Inmiddels is mijn eigen echte pizzasteenoven, die zo’n …
Read More »Krootjes-taart [recept]
Toen ik opgroeide, in een dorp aan de Belgische grens, aten we regelmatig krootjes. Meestal gekookt, als groenten bij de warme maaltijd. Wat wij krootjes noemden, wordt in het grootste deel van Nederland rode bieten genoemd. Een bietensoort die eigenlijk …
Read More »Geitenkaas-spread [recept]
Weinig tijd? Soms overkomt het ons ook wel eens dat we weinig tijd hebben om te koken. Hier is dan een ideaal recept. Let wel op wanneer je zwanger bent met deze ingrediënten!! Nodig: 125 zachte of hardere geitenkaas Beetje olijfolie …
Read More »Pluim ovenschotel [stap-voor-stap-recept]
Waarom deze ovenschotel Pluim ovenschotel heet, weet ik eigenlijk niet. Maar ik weet wel dat hij erg lekker is! Nodig: Schijfjes aardappelen Gehakt 1 ei 2 beschuiten Halve rode ui 2 teentjes knoflook Beetje peper Crème fraîche Melk Bereiding: Gehakt rul …
Read More »Jam & Zuur
In Jam & Zuur wisselen ouderwetse klassiekers en gedurfde, moderne smaakcombinaties elkaar af om de voorraadkast te vullen met diverse groente en het lekkerste fruit van het seizoen. Naast een stap-voor-stapbereiding voor jam vind je nog veel meer zoete verleidingen …
Read More »Mini pizza’s met verse basilicum [recept]
Via Ella’s Kitchen kregen we onderstaand recept toegestuurd. Goed idee om op deze manier al een kant-en-klare bodem te hebben, dan zijn ze ook snel klaar. Verse basicilum is erg leuk om zelf te laten groeien en daarna te oogsten. …
Read More »Met Bugs Bunny worteltaart eten! [recept + tip]
What’s up Doc?! Wie is niet groot geworden met de hilarische, heldhaftige en ondeugende avonturen van Bugs Bunny? Je favoriete knaagdier Bugs krijgt het in de nieuwe serie BUGS – A Looney Tunes Production van Warner Bros. Animation niet alleen …
Read More »Spinazie-lasagne [recept]
Onze schotel was al half leeg, voordat er een foto van gemaakt kon worden. Probeer er ook maar eens af te blijven!!! Nodig 1 pak diepvriesspinazie uit laten lekken. 3 verschillende kleuren paprika, in blokjes 1 courgette, ook in blokjes …
Read More »Het grote receptenboek tegen verveling [recensie]
Toen Martena Duss een origineel cadeautje wilde geven bij een geboorte, had ze een even eenvoudig als geniaal idee: een groot receptenboek tegen verveling. Weet je niet wat te doen? Maak een gezelschapsspel van groenten. Pimp op unieke wijze je …
Read More »