Bijzondere drieling in Burgers’ Zoo

En ik maar denken dat ik bijzonder zware kindjes kreeg toen mijn tweeling geboren werd…. De gevlekte adelaarsrog kan er ook wat van! Een drieling waarvan de zonen ieder 2,4 kilo wegen en de dochter 1,4 kilo. Goed, mijn tweeling woog samen meer toen ze geboren werden, maar ik hoefde niet de hele tijd rond te zwemmen!

Een adelaarsrog is een vis (uiteraard) en vissen leggen eitjes. Zo heb ik het geleerd, maar zoals zo vaak in de natuur, zorgen verschillende dieren voor verschillende varianten. De manier waarop de adelaarsrog “kinderen krijgt” is erg bijzonder: ze houdt de bevruchte eitjes in haar lichaam gedurende 8-12 maanden. Dat lijkt me voor een rog, die groot maar ‘plat’ is, een hele taak.

Gelukkig voor de gevlekte adelaarsrog in Burgers’ Zoo is alles goed gegaan. Na de geboorte houdt het werk voor de moeder er op. De pasgeboren adelaarsroggen moeten zichzelf zien te redden maar met een spanwijdte van ongeveer een halve meter en een mooi geboortegewicht, lukt hen dat prima.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Burgers’ Zoo – beren, koraalduivels en vlinders [verslag]

We mochten voor trotse moeders naar Koninklijke Burger’s zoo. Wat een mooie dag om naar …

Share
Share