Het Potlood [recensie]

Screenshot 2015-05-21 at 21.13.28

Cover Het potlood - Guido KeesTom is een getalenteerd tekenaar, met als voorlopig doel in het leven de saaie lessen economie op school te overleven. Hij is niet bijzonder populair en Lisa, het mooiste meisje van de klas, ziet hem niet staan. Daar komt op slag verandering in, als zijn moeder hem een oud potlood geeft uit haar antiekwinkel. Binnen de kortste keren is zijn leven een aaneenschakeling van gevaarlijke avonturen die hij in zijn wildste dromen niet had durven bedenken. (Of waren zijn dromen juist de aanleiding?)

Hij heeft geen enkele keus dan te vechten voor zijn leven en voor dat van degenen waar hij van houdt, maar zal hij in staat zijn om het lot te keren? Gelukkig krijgt hij hulp uit een onverwachte hoek…

Recensie
De cover is aantrekkelijk. De manier van schrijven is losjes en spreekt aan. De hoofdpersoon is leuk en het boek leest makkelijk. Het verhaal is geschreven in korte hoofdstukken wat het handig maakt om voor te lezen. Ik merk wel dat ik de neiging heb om “even nog een hoofdstuk” verder te lezen, omdat het boek spannend is, en ik zelf ook benieuwd werd naar hoe het allemaal goed af moet lopen…. Uiteraard heeft mijn zoon daar geen bezwaar tegen!

IMG_2563

En een toverpotlood met stripfiguren die tot leven komen is grappig. Als ik voorlees uit dit boek is het stil, in tegenstelling tot andere boeken. Dus het boeit Pieter (13) enorm.

het-potlood-recensie-trotse-moeders-2

Beschrijving van Pieter over het boek:
De jongen uit het boek lijkt op mij. Ik wil ook het liefst de hele dag tekenen op school. Verder vind ik het gewoon een heel spannend boek.
Het lijkt zo cool als ik zo’n potlood had. Het liefst wil ik een toverstaf zoals Harry Potter, maar dit potlood wil ik ook.

het-potlood-recensie-trotse-moeders-3  het-potlood-recensie-trotse-moeders-1

De Belgische auteur Guido Kees heeft met Het Potlood (The Pencil) één van de weinige niet-Amerikaanse boeken geschreven die eerst in Amerika gepubliceerd werden.

Het potlood – Guido Kees
Bekijk op bol.comPaperback, 243 pagina’s, uitgeverij Life
Bestel dit boek hier >>>>

IMG_2559

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Kiekeboe – Dieren kleuren

KIEKEBOE! De dieren in dit boek kunnen zich heel goed verstoppen. Ze hebben allemaal kleuren …

Share
Share