Tentoonstelling NASA: A Human Adventure

Nadat ik al op 20 juli al bij de officiële opening was geweest, mocht ik nog een keer met mijn zonen van 9 en 6 naar de tentoonstelling van NASA: A Human Adventure, in Utrecht. Goed te bereiken met de trein, want de tentoonstelling is op de zevende etage van het Beatrixgebouw (Jaarbeurs). We hadden het geluk dat we weer dezelfde gids bereid hadden gevonden voor een rondleiding, want deze man (Wim Holwerda) bleek niet alleen over veel kennis te beschikken, maar zich ook uitstekend te kunnen verplaatsen in welke informatie voor kinderen interessant is.

En de tentoonstelling is interessant, zelfs voor jonge kinderen. Natuurlijk moeten deze wel enige interesse hebben in ruimtevaart, want dat is waar deze tentoonstelling grotendeels over gaat. Er wordt ook aandacht gegeven aan toepassingen die met alles wat we door ruimtevaart geleerd hebben, ontwikkeld zijn, maar het eerste -voor kinderen meest interessante- deel bestaat uit het chronologisch bekijken van echte en op schaal nagemaakte modellen en onderdelen van de ruimtereizen tot nu toe. En spelen in de water-zandbak van de Universiteit is natuurlijk ook leuk!

 

Je mag niet in de raketten of aan knopjes en motoren komen, dus voor kinderen die graag zelf van alles doen, is deze tentoonstelling minder geschikt, maar het is echt enorm interessant. Mijn jongens kwamen ogen te kort. Daarom: heb je kinderen die interesse hebben in ruimtevaart, die wel eens een echt ruimtepak of een ruimtecapsule willen zien of die willen zien in welke kleine ruimte de eerste mensen naar de maan moesten verblijven op hun reis, ga dan zeker naar deze tentoonstelling.

De tentoonstelling NASA – A Human Adventure is tot januari 2014 dagelijks (m.u.v. maandagen) geopend. Een rondleiding door een gids moet vooraf worden besproken. Entree voor kinderen tot 9 jaar is gratis.

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Kidsweekend Kinepolis – Op avontuur met Pieter Konijn [verslag]

Op avontuur met Pieter Konijn tijdens Kids Weekend van Kinepolis Duik met je kinderen in …

Share
Share