Gehaktbrood met quinoa

Veel mensen schrikken van het woord gehaktbrood; dat is toch lastig? Helemaal niet! Gehaktbrood is ontzettend makkelijk om te maken, en zó ontzettend lekker! Alleen de oven kost even tijd, maar daar hoef je niks voor te doen. Pak lekker een momentje voor jezelf. Serveer dit gehaktbrood met een groene salade. Heb je nog wat over? De volgende dag is dit gehaktbrood de perfecte lunch op een desem spelbroodje met wat sla en tomaat.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • lola-quinoa-copyright-trotse-moeders-3boter om in te vetten
 • 500 g rundergehakt
 • 100 g quinoa (of evt. witte rijst)
 • 1 ei
 • 1 el mosterd
 • 1 tl zout
 • takje verse peterselie, fijngesneden
 • 1 tl paprikapoeder
 • ½ tl witte peper
 • ½ tl nootmuskaat
 • ½ tl kerriepoeder
 • ½ tl gemalen koriander
 • 10 plakken pancetta of bacon, ongekruid

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Beboter een cakeblik en bekleed de vorm met de plakken pancetta. Zorg ervoor dat de plakken over de randen vallen en dat je nog 3 plakken over hebt. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng de gekookte quinoa met de rest van de ingrediënten goed door elkaar tot een stevige, langwerpige ‘deegbal’. Je mag je handen gebruiken! Leg het gehaktdeeg in de vorm, druk goed aan en vouw de plakken pancetta over het gehaktdeeg zodat deze is ingepakt met de pancetta. Leg de 3 overgebleven plakken pancetta op het gehaktbrood en bak het gehaktbrood in ca. 50 tot 60 min. gaar.

shutterstock_364233563
Bij gebrek van een eigengemaakte foto van gehaktbrood, hier een van Shutterstock.
Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter [recept]

Lente! Tijd voor “het Witte Goud”: asperges. Het is een van de heerlijke streekproducten uit …

Share
Share