Kleuren zonder knoeien

crayola-wonder-copyright-trotse-moeders-1“Ga maar lekker kleuren”. Ik hoor het de secretaresse nog zeggen toen ik mijn tweeling een keer meenam naar het werk van mijn man. En de tweeling ging kleuren…. met de stiften op de witte A4-tjes, op de tafel en bijna op de muur. Gelukkig had mijn moeder-oor in de aangrenzende ruimte toch het signaal opgevangen van wel erg stille kinderen en kon ik nog op tijd ingrijpen. De tafel is ook schoon geworden, maar het was wel weer een goede reminder dat “ga maar lekker kleuren” thuis een stuk eenvoudiger gezegd kan worden dan elders.

Thuis is er ook wel eens op muren gekleurd (klik hier voor een foto van een ‘schilderij’, gemaakt door mijn dochter met textielstift op onze slaapkamermuur…), maar ach, dat lijkt er een beetje bij te horen. Net zoals dat de tweeling bij elkaar een keer de pony heeft geknipt. Maar wanneer je kind dit soort dingen doet wanneer je ergens op bezoek bent, is het een stuk minder schattig. En eigenlijk vond ik het op een gegeven moment ook wel voldoende toen na de slaapkamermuren ook de huiskamermuur aan de beurt was…

crayola-wonder-copyright-trotse-moeders-2 crayola-wonder-copyright-trotse-moeders-4

Maar wat dan? Crayola heeft het antwoord. Ten eerste is er de reis-set Magic Doodle, die we voor Trotse Vaders hebben getest (klik hier voor die recensie) en verder hebben ze nog meer ‘veilige’ tekenspullen. Voor Trotse Moeders kregen we een aantal items uit de collectie Color Wonder inkt. Uit de informatie van Crayola: “De Color Wonder inkt is transparant en verschijnt alleen op het speciale Color Wonderpapier, waardoor je nooit vlekken maakt.

Nooit vlekken maken, dat lijkt me prettig wanneer je met je kinderen op stap bent, of wanneer je graag je tafel tekening-vrij houdt! Hoe werkt het? Het lijkt een beetje op de krasblokken die ik vroeger had. Je moest dan met potlood krassen en dan kwam er een tekening tevoorschijn.

crayola-wonder-copyright-trotse-moeders-5

Hier is het eigenlijk nog leuker: er zijn allerlei kleuren “toverstiften” waarmee je over een tekening kleurt. De toverstiften zelf geven geen kleur af, maar de tekening verandert wel van kleur. Op enkele plekken “pakt” de toverinkt niet, waardoor er andere details verschijnen. Erg leuk, en inderdaad, geen kans op geknoei!

Er zijn allerlei verschillende blokjes met toverpapier en verschillende kleuren toverstiften. De boekjes die wij getest hadden hadden allemaal 18 te kleuren pagina’s en 5 verschillende stiften. Hieronder een aantal items die los van elkaar te koop zijn:

color_wonder_bumba                       color_wonder_maya                 color_wonder_piet_piraat

Bekijk op bol.comCrayola Color Wonder set Bumba – Kleurboek incl. 5 Stiften
Bekijk / bestel deze set hier >>>>

Bekijk op bol.comCrayola Color Wonder set Maya de Bij – Kleurboek incl. 5 Stiften
Bekijk / bestel deze set hier >>>>

Bekijk op bol.comCrayola Color Wonder set Piet Piraat – Kleurboek incl. 5 Stiften
Bekijk / bestel deze set hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Crayola Glitter Dots dierenvrienden sleutelhangers

Wil je sleutelhangers die aandacht trekken? Wil je iets opvallends aan je sleutelbos, zodat je …

Share
Share