De geuren van de ziel

Sebastian droomt ervan over het voetbalveld te rennen als de wind. Maar hij heeft een ernstige hartafwijking, waardoor hij al zijn hele leven hoort dat hij zich niet mag inspannen – en dus zeker niet mag voetballen. Gelukkig heeft hij zijn grootmoeder , abuela Lola, een lieve oude dame bij wie hij elke middag op bezoek gaat na schooltijd en die hem altijd weet op te vrolijken.

Maar op een dag vind hij zijn oma bewusteloos op de grond. En als ze bijkomt, is ze niet langer lief en volgzaam… Ze verft haar haar zo vurig rood als haar karakter vroeger was en haar passie voor koken is helemaal terug.
Dankzij de heerlijke gerechten die ze samen bereiden brengen Sebastian en zijn oma de hele familie bij elkaar, ondanks alle problemen en ruzies uit het verleden. En dat is maar goed ook, want alleen samen kunnen ze de tragedie aan die onvermijdelijk wacht….

De geuren van de ziel is een magisch verhaal over dansen met de dood en over alle manieren waarop een hart kan breken, zoals alleen Cecilia Samartin kan schrijven.

Recensie:
Dit boek met maar liefst 429 bladzijdes is vast geschreven door een kookliefhebber. De gerechten die voor bij komen, klinken heerlijk, en als je dit boek met een lege maag leest krijg je zelfs een beetje trek!
Toch kan het verhaal mij niet boeien, sterker nog, als ik dit boek niet zou recenseren zou ik het niet eens uitlezen, en dat zou eeuwig zonde zijn. Halverwege het verhaal – wat zich afspeelt in  slechts een paar weken – krijgt het verhaal een totaal andere wending. Iedere bladzijde blijft boeien en vraagt zelfs om meer. Uiteindelijk zorgt het verhaal er zelfs voor dat er menig traan vloeit. Hulde aan de schrijfster! Wat een bijzonder boek, met een bijzonder verhaal!
Aan het einde van het boek worden alle recepten die genoemd zijn in het verhaal nog eens toegelicht. Een geweldige aanvulling op dit boek! Iedereen die van een écht goed lees boek houdt, moet dit absoluut gelezen hebben!

De geuren van de ziel – Cecilia Samartin
Roman- Paperback – van Holkema & Warendorf – juni 2011
Bestel dit boek via bol.com>>>

Share

About Marjolein van Beek

mayoleinvanbeek@gmail.com'
Wonend in de Achterhoek met mijn dochter Jasmijn (6 jaar), en mijn zoontje Daan (3 jaar), Mijn brood verdien ik als tandartsassistente. Dagelijks probeer ik een balans te vinden tussen een leuke mama zijn en een werkende vrouw te blijven. In mijn schaarse vrije tijd ga ik graag lekker op stap, trek ik me terug met een boek, of onderneem ik leuke dingen met mijn kindjes. In september 2013 bracht ik een boek uit over ontzwangeren met wellicht ooit een vervolg.....

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share