Lezen is leuk! [recensie]

In dit mooie leesboek vind je zes super leuke verhalen. Allemaal speciaal geschreven voor kinderen die leren lezen, dus voor niveau AVI start tot en met AVI E3. Je leest over Fleur die verliefd is op Tom, je ontdekt of Daan en Niet hun hond weer terug kunnen vinden, je gaat mee op schoolreis naar het pretpark en nog veel meer.

Recensie
Lezen is leuk! nodigt de beginnende lezer wel uit, door de vrolijke voorkant met heldere kleuren. Het boek bestaat uit zes verschillende verhalen die qua niveau iedere keer een stapje worden opgebouwd. Het eerste verhaal Lol op de boot is voor de beginnende lezer, met leesniveau AVI start, dat zijn de lezers uit groep 3 die net leren lezen.

De verhalen Fleur is op Tom, Naar het pretpark voor pret, Een vriend voor Tim en Een step voor Brit zijn van niveau AVI M3 (midden van schooljaar 3) en het laatste verhaal Op zoek naar spook is voor de gemiddelde lezer van het einde van schooljaar 3 (E3). Op deze manier kan een kind gedurende een heel schooljaar een verhaal uitkiezen wat past bij zijn eigen niveau.

Toen onze zoon Xavi vorig jaar in groep 3 zat en begon met lezen, ging het allemaal heel rustig en soms nog wat moeizaam. Hij vond het best lastig en had er in het begin nog niet zo veel plezier in, omdat het hem niet helemaal lukte. Hoe anders was dat een paar maanden later, toen het van woordjes opnoemen echt veranderde in verhaaltjes lezen en ook voorlezen voor ons.

Geweldig om te zien hoe snel kinderen leren en hoeveel plezier ze dan gaan beleven aan lezen. Inmiddels is hij net klaar met groep 4 en kan hij enorm goed lezen, waardoor zijn leesniveau op E5 zit. Dit boek was voor hem dus zeer eenvoudig, maar dat nam niet weg dat hij het wel erg leuk vond om de verhaaltjes voor lezen aan zijn broertje en zusje. Hij kon zelfs intonatie aanbrengen in het verhaal waardoor ik kon merken dat Yuna en Quint helemaal aan zijn lippen hingen en ook moesten lachen om de verhaaltjes.

Kortom; een leuk boek met verschillende verhalen op verschillende niveaus! Gaat je (klein)kind straks naar groep 3 dan is dit boek een echte aanrader!

Lezen is leuk! – Kim Vandyck en Pieter van Oudheusden
Hardcover, 148 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …