nijntje x rembrandt

Nijntje en Rembrandt zijn niet alleen bekend en geliefd binnen Nederland, maar ook in het buitenland. Dit jaar, 2019, wordt de 350ste sterfdag van Rembrandt van Rijn herdacht en ik vind het zelf een bijzonder origineel idee om in het Jaar van Rembrandt een boek voor de allerkleinsten uit te geven: nijntje x rembrandt.

Inhoud
Heb je wel eens goed gekeken naar het werk van Rembrandt? Het ziet er heel anders uit dan wat Dick Bruna maakte. Maar let op: er zijn meer overeenkomsten dan je denkt. In dit boek laten we het je zien. Kijk maar mee!

Mening
Het is niet alleen een origineel boek, maar ook echt mooi gedaan! Op de linkerpagina’s zie je (delen van) schetsen en schilderijen van Rembrandt en op de rechtste pagina een tekening van Dick Bruna die daarbij hoort. Soms alleen de tekening, soms ook een tekst of een vraag waardoor je nog meer het gesprek aan kunt gaan met je kind(eren).

Het is niet alleen een zeer laagdrempelige manier van kennis maken met de werken van Rembrandt, maar ook een manier om kinderen te laten kijken naar kunst. Zelf neem ik de kinderen regelmatig mee naar een museum. Ook toen ze klein waren, gingen we al naar bijvoorbeeld het Rijksmuseum. Ook al ben je er maar een half uur, de sfeer maakt toch indruk en er zijn altijd werken die hen aan zullen spreken.

Door nijntje x rembrandt in huis te halen, kun je regelmatig met je kind kijken naar bekende werken en het er samen over hebben. Wat mij betreft een must-have!

nijntje x rembrandt – mercis x rijksmuseum
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Mercis
Bestel dit boek hier >>>>

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

nijntje-boek in Nederlands met Gebaren

Toen ik het persbericht over de uitgave van een nijntje-boek in gebarentaal las, dacht ik …

Share
Share