Het meisje op de weg – Michael Berg [recensie]

meisje-op-de-weg-michael-berg-recensie-copyright-trotse-moeders-1Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Recensie
Anne Givernaud heeft haar prima, luxe leven opgegeven voor een hartstochtelijke relatie met een stukadoor. Wanneer het boek begint, woont ze ver van de bewoonde wereld, samen met haar Guido en hond Basco, werkt nog steeds als psychologe, wordt door familie en de meeste vrienden wat meewarig bekeken door haar keuze voor deze liefde en is enorm gelukkig. Wanneer ze op een avond thuis komt, ligt er een meisje op de weg. Guido komt ook net aan en ze nemen het meisje mee naar binnen en laten haar in de gastenkamer slapen.

meisje-op-de-weg-copyright-recensie-trotse-moeders-1

De andere ochtend wordt ze pas laat wakker (later blijkt dat er iets in haar wijn is gedaan) en zijn haar vriend èn het meisje verdwenen. De hele huiskamer is overhoop gehaald, een foto is verscheurd en er ligt een bebloed mes. Anne besluit ‘gewoon’ naar haar werk te gaan, maar Guido, die een Survival Park heeft opgebouwd, is de hele dag niet te bereiken. Ze belt een medewerker van Guido, maar wanneer die een kijkje gaat nemen op het afgelegen terrein, wordt hij vermoord.

meisje-op-de-weg-copyright-recensie-trotse-moeders-2

Dan komt de zaak in een stroomversnelling: Guido is niet alleen meer vermist, maar ook gezocht als verdachte van de moord. De Franse politie wordt van de zaak gehaald want om redenen die later pas duidelijk worden, is het nu werk voor Interpol. Ondertussen probeert Anne te achterhalen wie de Guido is waar ze zo gelukkig mee was en blijkt ze maar bar weinig over zijn verleden te weten…..

meisje-op-de-weg-copyright-recensie-trotse-moeders-3

Natuurlijk vertel ik niet meer over dit boek, je moet het gewoon lezen. Het is erg spannend, vanaf de eerste pagina’s word je in het verhaal meegezogen en wil je alleen nog maar verder lezen! Ik had het dan ook in no-time uit.

meisje-op-de-weg-copyright-recensie-trotse-moeders-4

Onlangs heb ik het boek van Michael Berg gelezen waarmee hij De Gouden Strop gewonnen heeft (Nacht in Parijs, klik hier voor de recensie), maar eerlijk gezegd vond ik, ondanks dat het minder “lagen” heeft, Het meisje op de weg spannender…. Het zou me dan ook niet verbazen wanneer Michael Berg hiermee ook in de prijzen gaat vallen!

Het meisje op de weg – Michael Berg
Bekijk op bol.comPaperback, 416 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Nacht in ParijsNacht in Parijs – Michael Berg
Winnaar van De Gouden Strop 2013
Koop bij bol.comPaperback, pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Klik hier voor de recensie >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share