Het Oranje WK-boek

Van het verloren eerste WK-optreden tegen Zwitserland, Milaan 1934, toen een droom (‘We gaan naar Rome’) in duigen viel toen met de verloren ‘smerige’ achtste finale tegen Portugal tijden het WK 2006. In Het Oranje WK-boek vertelt Zeger van Herwaarden het intrigerende verhaal van het Nederlands elftal en het Wereldkampioenschap voetbal.

Dit verhaal bestaat maar ten dele uit dramatische dieptepunten zoals in Milaan en Nürnberg. De geschiedenis van het Oranjevoetbal, zeker vanaf de jaren zeventig, staat bol van de glorieuze momenten. Niet voor niets is Briljant Orange een internationaal met ontzeg gebezigde term. Het Oranje WK-boek omvat het complete tachtigjarige verhaal samen in één boek.

Recensie

Wie een voetbalfan op de bank heeft zitten, heeft voor hem een geweldige tip. Het boek Het Oranje WK-boek is een MUST voor al die hulp bondscoaches die precies weten hoe het moet en bepaalde momenten van een eerder WK voetbaltoernooi zo kunnen oprakelen.

Belangrijke momenten van zowel voor als achter de schermen komen aan bod. En niet op een droge feitjes manier, maar alles wordt levendig beschreven in verhaal vorm. Dit boek geeft een prachtige afspiegeling van de geschiedenis en de voetbalcultuur weer die leuk blijft om te lezen. Of dit nou van voren naar achter is of als je ergens middenin gewoon begint te lezen. Het Oranje WK-boek is natuurlijk leuk om tijdens een WK te lezen, maar kan makkelijk het hele jaar gelezen worden. Want zeg nou zelf… De liefde voor voetbal ebt natuurlijk niet zomaar weg… Een aanrader, zeker voor aankomende Vaderdag!

Non-fictie, hardcover, 589 pagina’s, Arbeiderspers

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

4 tips om een leuke avond te organiseren met je kinderen

Kinderen zijn zeer creatief en verzinnen snel activiteiten waarmee zij zichzelf kunnen vermaken. Naast de …

Share
Share