Pizzabroodjes [recept]

Een van mijn succesrecepten is zelfgemaakte pizza. Lekker, makkelijk en lukt altijd! Ik maakte al pizza’s toen ik nog op kamers woonde en een eigen keuken(tje) met een piepklein elektrisch oventje had. Inmiddels is mijn eigen echte pizzasteenoven, die zo’n 500°C heet kan worden en waarin een pizza binnen een paar minuten gebakken is, mijn favoriete apparaat in mijn keuken.

Pizzabroodjespizzaoven bewerkt
Ik maak pizza’s in verschillende variaties. Dit keer heb ik geen ‘gewone’ pizza’s gebakken, maar pizzabroodjes. En niet in mijn echte pizza-oven, maar in mijn gewone heteluchtoven.

Over het algemeen maak ik pizza’s op maat. Want dochter 1 wil haar pizza het liefst zonder tomatenpuree en dochter 2 wenst geen ham op haar pizza. Ze willen geen van beiden champignons. Ik vind champignons juist wel lekker, maar hou niet van salami op mijn pizza. En manlief, die eet gewoon alles …

Vier verschillende pizzabroodjes dus dit keer.

collage voor en na
Wat heb je nodig?
Ik maakte pizzabroodjes voor vier personen en gebruikte:

  • een pak mix voor pizzabodem (die vind je in de supermarkt meestal in de buurt van bloem)
  • olijfolie en water voor het deeg

en verder beleg voor de pizza naar smaak, ik gebruikte:

  • tomatenpuree (uit blik)
  • geraspte kaas, ik gebruik het liefst geraspte mozzarella (vaak verkocht als pizzakaas), die smelt namelijk heel goed
  • ham
  • salami
  • paprika
  • champignons
  • banaan
  • kruiden, bijvoorbeeld knoflook, oregano of Italiaanse kruiden

Hoe maak je de pizzabroodjes?
Over het algemeen leg ik bakpapier op de bakplaat van de oven. Maar omdat ik geen bakpapier meer in huis had, heb ik dit keer ovenschalen gepakt en onderin ruim met bloem bestoven.

pizzabroodje voor 1Maak de pizzabodem volgens het recept. Over het algemeen heb je daarvoor een beetje olijfolie en water nodig.

Voor het pizzabrood leg ik allemaal kleine brokjes deeg op de bakplaat. Op de foto kan je dat wel zien.
Daarna doe ik er wat plukjes tomatenpuree op, kaas en vervolgens beleg naar keuze.
Wij vinden extra knoflook op de pizza lekker. Dat strooi ik meestal over de tomatenpuree en de kaas, voordat ik het vorige beleg erop doe. Dat doe ik ook met de andere kruiden.

Na het laagje beleg, bouw ik de broodjes verder op met nieuwe brokjes deeg en daarna weer wat tomatenpuree, kaas en het overige beleg.
Ik eindig met weer een laagje brokjes deeg.
Je zou de broodjes eventueel nog kunnen besprenkelen met een beetje olijfolie en nog wat kaas.

Doe de pizzabroodjes in de oven. Op de verpakking van de pizzabodem staat hoe lang de pizza nodig heeft. Over het algemeen is dit ook lang genoeg voor de pizzabroodjes.

uitsnede pizzabroodjes

Eet smakelijk!

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …