Zondagochtend-traditie: ontbijten rond de bakplaat [persoonlijke blog]

i-m-hot-koffie-ontbijt-trotse-moeders-copyright-settembrini-1Gezamenlijk ontbijten gebeurt helaas niet dagelijks. Iedereen heeft andere ritmes, of eigenlijk….. ik heb een ander ritme. De kinderen zijn rond half 6 wakker. En dan niet wakker als in “ik blijf nog even lekker doezelen”, maar W-A-K-K-E-R. Ik ben dan ook wakker, maar zonder hoofdletters en met een grote behoefte aan koffie…

ontbijt-trotse-moeders-copyright-settembrini-2Op zondagochtend maken we echter allemaal (lees: ik) zin om op tijd aan tafel te gaan zitten. Mijn jongste zoon moet om half 10 weg voor de honkbalschool, dus ruim vóór die tijd gaan we rond de bakplaat zitten om samen te ontbijten. En ik kan je zeggen: het is de moeite van het opstaan meer dan waard!

Geen discussies over wie er wel en niet een ei wil (wist je dat van mijn tweeling de één alleen maar eiwit lust en de ander alleen ei-geel…?), geen gedoe over wel of geen champignons, spek, kaas of tomaat. Iedereen kan zijn eigen perfecte ontbijtje maken en er van genieten. Natuurlijk is er ook koffie en verse jus d’orange en het is nog gezellig ook!

ontbijt-trotse-moeders-copyright-settembrini-8 ontbijt-trotse-moeders-copyright-settembrini-6

Echt een aanrader voor de zondagochtend en meer dan de moeite waard om voor uit bed te komen!

ontbijt-trotse-moeders-copyright-settembrini-3

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

4 tips om een leuke avond te organiseren met je kinderen

Kinderen zijn zeer creatief en verzinnen snel activiteiten waarmee zij zichzelf kunnen vermaken. Naast de …