Pepernoten [blog]

pepernoten-kleur-foto-copyright-trotse-moeders-3Wat doe je wanneer je 9 jaar bent en het heerlijk zomerweer is? Juist, dan ga je pepernoten bakken. In ieder geval was dat wat mijn dochter deed toen ze vanmiddag uit school kwam.

Ze is een meisje wat dol is op (samen) koken en ook al zelfstandig de lekkerste dingen kan bakken zoals cake, donuts, wafels en koekjes. Maar vandaag wilde ze haar nieuwe voedingskleurstofjes uitproberen en voordat we samen aan een regenboogcake gaan beginnen dit weekend, wilde ze een kleiner project: kruidnoten.

Dus: beslag gemaakt, gesplitst en aan de ene helft rode vloeistof toegevoegd en aan de andere blauwe. Even in de oven (ik moet zeggen, ook met 25 graden buiten, ruikt het nog lekker!) en een klein half uurtje nadat ze haar plan aankondigde, konden we lekker buiten in het zonnetje genieten van gekleurde pepernoten!

pepernoten-kleur-foto-copyright-trotse-moeders-1

Mijn kinderen hebben de hele pieten-discussie niet meegekregen en ook ik wil hier geen mening over de escalatie van deze discussie gaan geven, maar soms kan het heel simpel zijn. Gewoon een beetje creatief denken en pepernoten gewoon pepernoten laten zijn, welke kleur ze ook hebben!

Voor andere, persoonlijke, blogs van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Voor persoonlijke blogs van Trotse Vaders, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Ben jij klaar voor het strand in 2022?

Lekker naar het strand? Vergeet deze dingen niet Ben jij al klaar voor het strand …

Share
Share