Merlinde en Igors recepten

Het heksje Merlinde leert toveren. Soms tovert ze al de heerlijkste hapjes. De draak Igor, haar grote vriend, helpt natuurlijk. Heb je ook zin om mee te doen?
Dit prentenboek is een prachtige aanvulling op het prentenboek Merlinde De Kleine Heks. De recepten zijn uitgebreid getest en makkelijk te maken samen met kinderen. Ze zullen ervan smullen!

Recensie
In eerste instantie ziet Merlinde en Igors receptener uit als een prentenboek. Alleen het woord recepten in de titel doet je vermoeden dat het om een kookboek gaat.
Toch twijfel ik of het niet gewoon een leuk voorleesboek is. Zodra ik het boek opensla stuit ik op een grappig rijmpje over kokkerellen. Uiteraard met een echt heksentintje.
Dat blijkt slechts de inleiding van het boek te zijn en als ik daarna de bladzijde om sla, zie ik dat het toch echt om een kinderkookboek gaat!

Merlinde en Igors recepten herbergt lekkere (en soms iets minder gezonde) recepten, maar gelukkig staan er ook voldoende gezonde hapjes in. Soms met gewone namen, zoals de chocolademuffins en de pizza, maar vaak ook met bijzondere (en soms wat griezelige) namen zoals vanillevla met rode slangenbloedsaus. Alle recepten zijn kort en duidelijk beschreven en zijn makkelijk klaar te maken. Kinderen kunnen veel zelf doen onder begeleiding en de grappige namen voor de gerechten zullen zeker de interesse van de kinderen wekken.

Toch is het zonde om het boek alleen als kookboek te gebruiken. De prenten zijn zeker de moeite waard om te bekijken. De kans is groot dat je kind – naar aanleiding van de prent – wil weten welk recept er bij deze grappige tekening hoort. Zo kunnen ze op een hele leuke, speelse manier recepten uitzoeken. Alhoewel mijn dochter het al een feest vind om in een standaard kookboek de foto’s van gerechten te bekijken, is dit boek ook een groot succes!

Draak Igor en heks Merlinde staan steeds ontzettend leuk op de tekeningen en je ziet in één oogopslag wat er gebeurt in de keuken of tijdens het eten van de gemaakte gerechten. Met dit vrolijke kookprentenboek zul je kinderen zeker enthousiast krijgen om de keuken in te duiken en nieuwe gerechtjes te proberen!

Merlinde en Igors recepten – Daniela Drescher
Prentenboek/Kookboek, hardcover, 32 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …