Nederlandse première van MINIONS [verslag]

nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-5Het zal mensen in de omgeving van Amsterdam Arena niet ontgaan zijn: Universal Pictures had daar groots uitgepakt ter gelegenheid van de première van de nieuwe animatiefilm MINIONS.

Voor Pathé Arena was een soort van ‘gele gloed’ waar te nemen. nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-2Pers, BN-ers en andere genodigden kregen Minions-ijsjes, heerlijke cupcakes en voor de kinderen stond er een box vol lekkers klaar om mee naar de film te nemen. En uiteraard waren er ‘bananas’!

Er was een Nickelodeon podium waarop enthousiast gedanst werd, en met name bij het nummer ‘Happy’ van Pharell Williams, kwam de sfeer er goed in. Ondertussen waren op de gele loper de ‘echte’ Minions te zien: Kevin, Stuart en Bob!

nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-3

nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-4 nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-1

Enorm veel BN-ers waren op deze première af gekomen, en de stemmencast, waaronder en Chris Seegers, Jon van Eerd, Sipke Jan Bousema, Levi van Kempen, Abby Hoes en de jarige Karin Bloemen (waar voor gezongen werd), vertelden iets over hun rol in de film.

nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-sipke-jan-bousema nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-8 nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-9 nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-10

Na een enthousiast optreden van TP4Y was het zo ver: we mochten naar binnen! Alle filmzalen op de eerste verdieping waren gereserveerd voor deze première, want wie wil nu niet als eerste deze lang verwachtte film zien? Op de stoel in de zaal waar wij zaten, stond een goed gevulde goody-bag, we hadden een (gele) 3D bril en plaatsen precies in het midden waar we de film goed konden bekijken. Voor een trailer van de film, klik hier >>>>

nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-11 nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-12

Ik werd vergezeld van mijn eigen tweeling van 8,5 jaar en onze buurjongen van 12. En zij hebben genoten! Toen ik vroeg of mijn dochter kon vertellen waar de film over ging zei ze dat het ging over hoe de Minions bij Gru kwamen wonen. Laat ik je vertellen dat dat ongeveer de laatste 10 minuten waren van de film 😉 Ze zei er wel eerlijk bij dat er een héle lange en héle grappige film aan vooraf ging!

nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-6 nederland-premiere-minions-copyright-trotse-moeders-16

Mijn jongste vond ‘alles’ leuk en de buurjongen wist verschillende scènes er uit te halen die hij het meest grappig vond. Ik vond zelf het prille begin, hoe de Minions al als ééncelligen op zoek waren naar de grootste slechterik erg komisch. En het aannemen van een rat als ‘poesje’ was ook grappig. Er zitten in de hele film knipogen die volwassenen erg zullen waarderen, maar de film was vooral grappig voor kinderen. Zeker voor kinderen die de eerdere films waar de Minions een bijrol in hadden (De Verschrikkelijke Ikke) ook al leuk vinden.

MINIONS draait vanaf 1 juli 2015 in de bioscoop, in de originele en Nederlands gesproken versie, in 3D. Voor meer informatie kun je de website www.minionsfilm.nl bekijken. De film duurt ongeveer anderhalf uur en ik raad je aan te wachten tot ná de aftiteling!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Wil de Krokodil – feestelijke premiere [verslag]

Zondagochtend 4 december is het eindelijk zo ver! De première van de familiefilm Wil de …

Share
Share