mam bedankt voor het beste advies ooit

Mam bedankt voor het beste advies ooit!

‘Doe een sjaal om als je naar buiten gaat!’
‘Pas op met je nieuwe kleren’
‘Heb maling aan wat een ander vindt’
‘Wees zuinig met geld’
‘Wees trots op jezelf’

Je houdt ontzettend veel van je moeder, maar je kunt je ook ongelooflijk aan haar ergeren. Als kind mocht je bijvoorbeeld nooit zonder sjaal naar buiten en toen je vriendjes kreeg, was je moeder daar niet altijd van onder de indruk. Zoals je moeder zou je nooit worden. Maar als volwassen vrouw lijk je misschien meer op je moeder dan je van plan was. De adviezen die je als tiener moeiteloos in de wind sloeg, blijken zo gek nog niet. Dochters vertellen over de bijzondere band die zij met hun moeder hebben en over het beste advies dat ze ooit van hun moeder hebben gekregen. Mam bedankt is een prachtige ode van dochters aan hun moeder.

Recensie

Voor dit boek zijn dochters geïnterviewd over hun moeder. De dochters vertellen allemaal over hun leven van vroeger en nu. Natuurlijk wordt er ook uitgebreid over hun moeders verteld. Hoe hun moeder was, en hoe de dochters nu in het leven staan. Welk invloed hun moeder heeft op het leven van nu. Door de totaal verschillende achtergronden en verhalen, is het een leuk gevarieerd boek, dat vlot weg leest. De interviews zijn gemiddeld 3 pagina’s per dochter, wat betekend dat de verhalen kort, krachtig en boeiend blijven.

Ook al zijn de verhalen zeer verschillend, ze hebben allen één ding gemeen; een hele lieve en bijzondere moeder. Mam bedankt! is mede door de foto’s in kleur én de gekleurde pagina’s een vrolijk geheel. De mooie recente én oude foto’s bij de interviews zorgen ervoor dat het boek helemaal compleet is. Nou ja, compleet… Ook mijn moeder verdiend een plekje in dit boek, net zoals vele andere moeders een plekje in dit boek verdienen. Maar ja, ik snap ook wel dat het dan wel een héél dik boek gaat worden. Mam, bedankt! is een boek die elke dochter (en moeder) zou moeten lezen.

Mam, bedankt! – Priscilla Borgers
Interviews, paperback, 144 pagina’s, A.W. Bruna

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Interview met thrillerschrijver Stefan Ahnhem

Leuk: ik mocht thrillerschrijver Stefan Ahnhem interviewen. Vóór Corona zou ik uiteraard op kosten van …

Share
Share