Beter slapen door een kopje thee? Wij proberen het voor je uit!

Wanneer je last van slaapproblemen hebt, krijg je vaak tips als “geen schermtijd mee in de avond”, “warme melk voor het slapen-gaan”, “even een wandelingetje maken in de buitenlucht”, “een warm bad nemen” etc etc… Mijn hielpen die tips niet zo veel, maar ik heb wel gemerkt dat ik geen drinken moet nemen waar cafeïne in zit, na het avondeten. Ik dacht altijd dat dat een fabeltje was, maar echt waar, ik lig klaarwakker wanneer mijn man een keer koffie met cafeïne voor me maakt ’s avonds in plaats van de cafeïnevrije variant.

Gelukkig kan ik normaal gesproken vrij snel in slaap vallen, maar veel mensen hebben hier problemen mee en daar heeft Celestial Seasoning een nieuwe theelijn voor ontwikkelt: Sleepytime! Lees maar even wat Celestial Seasonings er zelf over schrijft:

Niet zomaar een slaapthee
Maar wat als je vaak maar moeilijk in slaap komt? Met de Sleepytime thee van Celestial Seasonings kun je dat voortaan tegengaan. Celestial Seasonings was de eerste met een nachtrustbevorende theelijn en al sinds 1969 is de Original Sleepytime de meest verkochte slaapthee. Een thee die door de blend van pepermunt, kalmerende kamille, citroengras en andere kruiden ontspant. Drink ’s avonds gerust vier koppen thee. Extra hulp nodig om te kalmeren? De toegevoegde valeriaan in de Sleepytime Extra maakt van deze thee het perfecte slaapmutsje.

Nou, wanneer ik lees dat ik gerust 4 koppen thee ’s avonds mag drinken, denk ik meteen dat ik dan niet de hele nacht zal kunnen doorslapen…. Maar goed, mensen met een sterke blaas mogen het proberen. Ik probeerde 1 kopje thee uit…

Wat me als eerste opviel was de geur: de muntgeur was goed te ruiken en die associeer ik eigenlijk juist niet met slapen. Ik vind muntthee echt een thee voor verfrissing, ’s zomers bijvoorbeeld wanneer het warm is, zet ik vaak verse muntthee om actief te kunnen blijven werken. Voor mij dus een onverwachte geur…

De smaak van munt is niet dominant. Eigenlijk is geen van de vele kruiden dominant aanwezig, wat ik wel prettig vind. De thee is echt heerlijk, “zacht” en zoals altijd geniet ik van een groot warm glas in mijn handen. Voor mij maakt het om te slapen geen verschil of ik deze thee, of de variant met valeriaan, voor het slapen-gaan drink, ik val altijd snel in slaap, maar ik kan me echt voorstellen dat er een rustgevende werking van uit gaat.

En wanneer je het een kans wilt geven zou ik je aanraden om iedere avond, een half uur voor je eigen bedtijd, lekker met een of twee glazen warme Sleepytime thee de dag af te sluiten. Zo’n ritueel helpt om ontspannen de nacht in te gaan en de kruiden doen hopelijk de rest!

Sleepytime thee is ook geschikt voor kinderen, zwangeren en Trotse Moeders die borstvoeding geven. Sleepytime Extra (met valeriaan) zou ik voor deze categorie niet aanraden!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Beste dag uit voor moeders: zonder het gezin

Een dagje weg met gezin is natuurlijk heel erg leuk, maar soms heb je als …

Share
Share