Leukste bordspellen voor het hele gezin

Wanneer de donkere dagen aanbreken, zitten we allemaal meer binnen dan anders. De bijzondere omstandigheden van nu maken al dat binnen zitten zelfs nóg vanzelfsprekender dan het anders al is, wanneer de ‘r’ in de maand zit. Het liefst zie je dat je kind(eren) zichzelf vermaken en het is maar al te verleidelijk om ze daarvoor hun nieuwe smartphone, zoals de Samsung Galaxy S10, of tablet te laten gebruiken. Te veel schermtijd is echter niet goed, dus een alternatief is gewenst. Dus waarom niet gezellig een bordspelletje spelen? De tijd dat een middag binnen neerkwam op Ganzenbord of Mens-erger-je-niet is namelijk al lang voorbij. Er zijn diverse leuke bordspellen die je met vier of vijf mensen kunt spelen en ook voor kinderen begrijpelijk zijn. We noemen er drie.

Kolonisten van Catan

De klassieker die je wellicht al wel in huis hebt. Bij dit spel draait het om bouwen en handelen, op een eiland dat jij en je medespelers net hebben ontdekt. Je moet slim omgaan met je grondstoffen en ook een beetje geluk hebben met de dobbelsteen. Want als je niet oppast komt de struikrover je grondstoffen afpakken en je lucratieve graanvelden bezetten.

Dit spel is visueel mooi vormgegeven en niet te moeilijk. Kinderen vanaf een jaar of tien kunnen dit spelen, maar vaak is iets jonger ook geen probleem. De basisversie is geschikt voor twee tot vier personen.

Ticket to Ride

In het begin van de 20ste eeuw werden overal in Europa spoorlijnen aangelegd. Vaak door private bedrijven, die onderling concurreerden. Wie het eerst een spoorlijn tussen twee plaatsen kon aanleggen, had het goed voor elkaar. Dat is wat jij gaat proberen. Je tegenspelers te snel af zijn door als eerste een spoorlijn aan te leggen tussen verschillende plaatsen. Maar verlies het grote plaatje niet uit het oog, want je start het spel met een aantal langeafstandsverbindingen die je moet leggen. Het is te hopen dat je tegenspelers je hierin niet te veel dwarsbomen.

Dit spel kan worden gespeeld met twee tot vijf personen en is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar oud.

Pandemic

Dat dit spel in 2020 een grote vlucht nam, zal niemand verbazen. Bij dit unieke bordspel spelen de spelers niet tegen elkaar, maar mét elkaar. Ze moeten samenwerken om een wereldwijde virusuitbraak in te dammen, die uit maar liefst vier verschillende virusstammen bestaat. Daarbij heeft elke speler een bepaalde specialiteit die hem helpt het virus in te dammen. Lukt het jullie om op tijd een vaccin te vinden en alle virusstammen uit te roeien?

Dit spel speel je met twee tot vier spelers en is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar oud.

 

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

5 must-have producten voor jonge gezinnen

Een jong gezin bruist van energie en enthousiasme. Jonge kinderen moeten volop kunnen genieten van …

Share
Share