Het geheime leven van virussen

Er zullen weinig kinderen zijn die nog nooit van Corona gehoord hebben. Ze weten dat er afstand gehouden moet worden om het niet te krijgen en dat je er ziek van kunt worden. Maar weten ze ook wat een virus is?

Informatie van de uitgever
Snotverdorie, ik voel me niet lekker! Ik heb een loopneus , koorts en buikpijn… Heb ik misschien een virus te pakken? Als dat zo is, dan zul je merken hoe je immuunsysteem en medicijnen hun best doen om je je snel weer beter te laten voelen.

Virussen vind je echt overal: van het puntje van je neus tot op de oceaanbodem. Ze zijn super sterk! En hoewel ze een slechte reputatie hebben, zijn er eigenlijk maar een paar virussen waarvan je ziek kunt worden. Duik mee in de fascinerende wereld van virussen en ontdek alles wat je wilt en meer over deze ondeugende kleine levensvormen.

Het geheime leven van virussen
Ellas Educan Colective
Hardcover, 24 pagina’s, uitgeverij Van Halewyck


Mening
Ik vind dit een erg goed boek. Hoewel het een prentenboek is over virussen, is het vooral geschikt voor wat oudere kinderen en hun ouders. Zeer leerzaam en veelzijdig, een aanwinst, zeker in deze tijd!

Het boek is interessant in deze “Corona-tijd”, ook voor ouders als middel om uitleg te geven. Het gaat echter niet over Corona, maar over virussen in het algemeen en dat maakt het een boek wat ook voor bijvoorbeeld spreekbeurten gebruikt kan worden. Informatief en mooi vormgegeven. Aanrader!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …