Goede Voornemens: minder beeldschermtijd?

De lijst met Goede Voornemens groeit vrijwel dagelijks. Toch ben ik niet van plan om een lange lijst over te houden, ik ga één of twee dingen kiezen waar ik me op wil focussen, bij de start van het nieuwe jaar. Gelukkig rook ik niet, dus dat scheelt al één Goed Voornemen.

Chocolade
Voornemens die weinig kans van slagen hebben, zet ik ook niet op de lijst, dus ik ga niet geheel stoppen met chocolade eten en ik ga ook niet dagelijks sporten. Mjn huis opgeruimd houden, lukt alleen maar wanneer het opgeruimd is, en zolang ik nog aan het klussen ben, kan dat dus ook van de lijst!

Meer tijd voor de kinderen, dus…
Wat er wel op blijft staan is minder tijd doorbrengen achter beeldschermen. Nou… eigenlijk staat er bovenaan de lijst: meer tijd maken voor de kinderen. En om dat te bereiken, zal ik mezelf moeten beperken wat tijd achter mijn Chromebook, tablet en smartphone betreft. Televisie kijken doe ik niet veel, dus daar hoef ik even niets mee.

Efficiëntie
Mijn Chromebook gebruik ik voor mijn werk en ik ben niet van plan daarmee te stoppen. Wel ga ik zorgen voor meer structuur, zodat ik gerichter bezig ben en daardoor efficiënter. Oftewel: wanneer ik een artikel aan het schrijven ben, niet tussendoor mails checken en beantwoorden en al helemaal geen social media, waar ik echt veel tijd in kan verliezen. Lijkt me haalbaar!

Tablet
Dan mijn tablet. Ik heb er een met een simkaart, zodat ik onderweg kan werken. Erg fijn, maar ik heb de neiging om ook ’s avonds, wanneer we samen wat drinken, ook op de tablet het nieuw te lezen, of toch weer sociale media te bezoeken. De tablet ga ik dus weer gebruiken waar ik hem voor heb gekocht: voor onderweg of voor wanneer ik afspraken heb.

Smartphone
Tja, de lastigste is toch wel mijn iPhone 7. Die mobiel heb ik altijd bij me. Ik heb wel het belvolume op stil staan (hij gaat trillen wanneer ik gebeld wordt) zodat ik niet afgeleid wordt tijdens werken, maaltijden of tijd met de kinderen. Maar…. even Wordfeud, even mail checken, WhatsAppjes lezen, nieuwsapps openen…. dat gaat ongemerkt, de hele dag door. Eerlijk gezegd begin ik er ’s morgens in bed al mee!

Wordfeud
Het zal dus moeilijk worden om daarmee te stoppen, maar ik heb voor mezelf een stok achter de deur. Wanneer ik aan het eind van de dag vind dat ik me niet aan de door mezelf opgelegde regel van minder beeldschermtijd heb gehouden, mag ik van mezelf de dag erna geen Wordfeud spelen. En dat vind ik echt een straf, want het is meteen een gezellig momentje om even met mijn moeder en met enkele vrienden te chatten…. Ik ga er van uit dat dit zorgt dat ik het vol ga houden!

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Goede Voornemens 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze een …

Share
Share