Wereldlichtjesdag

Indrukwekkende uitzending met 3 families die terugblikken op het afscheid van hun kind. Op de tweede zondag van december staat Kruispunt TV in het teken van Wereldlichtjesdag. Over de hele wereld worden om 19.00 uur ‘s avonds kaarsen aangestoken, om overleden kinderen te herdenken. De kaarsen vormen een krans van licht en maken de wereld letterlijk eventjes wat lichter.

World Wide Candle Lighting is een Amerikaans initiatief dat halverwege de jaren 90 is ontstaan. Ook in Nederland wordt wereldlichtjesdag steeds bekender. Op steeds meer plaatsen, zoals Apeldoorn en Houten komen mensen op de tweede zondag van december bij elkaar om een kaarsje aan te steken. Of mensen steken thuis om 19.00 een kaars aan om stil te staan bij een kindje dat overleden is.

Kruispunt laat op deze avond het bijzondere werk van uitvaartonderneemster Ellen Kruijer zien. Ellen richtte bijna tien jaar geleden De Wending op, ze kiest ervoor om alleen kinderen te begr raven. In de dagen voor de uitvaart trekt ze intensief met de ouders op. Maar ze betrekt ook de broertjes en zusjes bij het afscheid.

In de uitzending blikken drie families terug op het afscheid van hun kind.
– De 13 jarige Lars mist zijn sprankelende zusje Evi nog elke dag.
– Ivo (19 ) mist de humor van zijn broer van Floris met wie hij een innige band had.
– Jessy (10) en Luna (6) praten ontroerend openhartig over de kleine Noah en Iris die ze moeten missen. De kinderen zetten in deze uitzending hun overleden broertjes en zusjes in het licht.

Kruispunt TV – Wereldlichtjesdag , zondag 11 december om 23.00 uur bij het RKK op Nederland 2.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Doet sneeuw pijn

Oh, bah… wat zie ik er toch altijd als een berg tegenop om een boek, …