De kleine piraat

De kleine piraat heeft het niet makkelijk. Hij moet de hele dag in het kraaiennest zitten en uitkijken. Hij moet de hele dag in het kraaiennest zitten en uitkijken naar de schepen om te beroven. En als hij dat doet, vluchten alle passagiers en de hele bemanning naar het ruim. Terwijl de kleine piraat juist zo graag een praatje wil maken! Op een dag probeert hij een andere aanpak, want ook een piraat wil plezier in zijn werk hebben.

Recensie
De kleine piraat is een heel leuk boek over een piraat die zijn werk niet meer zo heel erg leuk vindt. Iedereen is bang voor hem en niemand wil met hem praten. Kleine piraat voelt zich daardoor eenzaam. En daar komt bij dat hij ook wel eens wat anders wil doen. Pas als kleine piraat een oude man ontmoet, veranderd zijn leven voorgoed…

Piraten doen het vrijwel altijd goed bij kinderen. Zo ook dit boek zal zeker aanslaan bij kinderen. De kleine piraat is een spannend boek over het piraten-leven. Kinderen zullen kleine piraat als snel in hun hart sluiten. Want ondanks dat kleine piraat, schepen berooft, is het toch een hele lieve piraat die zelf eigenlijk ook niet zo blij is met wat hij doet.

Mijn kinderen vinden het verhaal van kleine piraat erg leuk. Het verhaal is goed en de illustraties zijn leuk en grappig. Daarbij komt dat de wending in het verhaal wel erg leuk is. Wat deze wending is? Daarvoor zul je het boek zelf moeten lezen.

De kleine piraat – Silke Brix & Kirsten Boie
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, De Vier Windstreken
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share