Kerst 2020

Zoals in vele huishoudens was Kerst 2020 anders dan anders in huize Trotse Moeders. Maar wat wel hetzelfde is gebleven, is het traditionele kerstdiner bij mijn ouders. Zo lang als ik me kan herinneren aten we tijdens Kerst tomatenroomsoep met balletjes, daarna kalkoen met Parijse aardappels en groente en als toetje ananas-bavarois.

Qua tussengerecht wordt er wel eens wat gevarieerd, maar de soep en het toetje zijn altijd hetzelfde. Sinds een aantal jaar is de soep er ook in een vegetarische variant en is er ook vis naast de kalkoen omdat zowel mijn moeder als ik geen vlees meer eten, maar de sfeer, de aankleding en het diner zijn traditioneel. En de kinderen en ik genieten er ieder jaar weer van!

Los van deze fijne dag, was ook het bezoek aan mijn 95-jarige schoonmoeder een meldenswaardige gebeurtenis. Zo enorm gezellig om tijd met haar door te brengen.

En dan natuurlijk het kerstdiner wat de Trotse Vader samen met onze dochter had gemaakt. Ieder kind had zelf mogen kiezen wat ze wilden eten, dus de tafel stond vol met allerlei verschillende soorten groenten, vis en vlees. Gevolg was dat iedereen ook echt met smaak heeft gegeten. Top!

Ik hoop oprecht dat jullie er ook allemaal fijne dagen van hebben weten te maken. En dan nu samen naar oud & nieuw en hopelijk naar een beter nieuw jaar!

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Première eerste hulp bij Kerst

Met nog minder dan drie weken te gaan tot kerst is dit hét moment om …

Share
Share