Als ik groot en sterk was

Elke dag denkt Nico wel tien keer:
ach, kon ik toch maar toveren
Dan was ik Super Nico,
ongelooflijk groot en ongelooflijk sterk!
Dan pakte Hendrik mijn knikkers niet af,
dan riep de meester niet zo hard,”
dan lachte Violet naar mij…
Maar is het wel nodig om Super Nico te zijn?

Recensie:
In het boek “Als ik groot en sterk was” ondervindt Nico dingen die hij niet leuk vindt. Bij de schoolpoort wacht Hendrik hem op. Nico moet de knikkers aan hem geven, want anders komt hij de school niet in. De meester die boos wordt, omdat hij zijn schrift vergeten is.
En elke keer als Nico iets mee maakt die hij niet leuk vindt, dan hoopt hij dat hij kan toveren. Want dan was hij Super Nico, ongelooflijk groot en ongelooflijk sterk.
Als Nico op een avond ligt te woelen in zijn bed dan denkt hij weer dat hij graag zou willen toveren om een Super Nico te zijn. Maar dan bedenkt hij zich dat Super Nico niet bestaat! Hij bekijkt zichzelf in de spiegel en wordt er positief van!

“Als ik groot en sterk was” is een boek waar tussen de regels door een boodschap gebracht wordt. Als je positief ingesteld bent kun je meer bereiken dan als je dat niet bent.
Persoonlijk vind ik dit erg leuk aan het boek.
De tekeningen vind ik persoonlijk wat saai. Ze zijn zwart-wit met af en toe een rood accent erbij.

Als ik groot en sterk was – Agnes Laroche
Hardcover, prentenboek, 32 pagina’s, vanaf 4 jaar, De Eenhoorn.
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share