Dolci d’Amore

Lily en Daniel lijken gelukkig, maar dan vindt Lily een foto van Daniels andere gezin, dat hij er op na houdt in Italië. Impulsief boekt Lily een reis naar Italië om hen te vinden. In het Toscaanse dorpje Montevedova hebben twaalf oude vrouwtjes het tot hun missie gemaakt om mensen een nieuwe liefde te bezorgen. Als Lily Montevedova in komt rijden, zien de oude vrouwen hun kans schoon om het hart van dorpslieveling Alessandro te lijmen…

Recensie
“Dolci d’Amore” is een heerlijke feelgood roman met ingrediënten als liefde, (on)geluk, kinderwens, relaties en vreemdgaan. En dat allemaal ook nog eens in een idyllisch bergdorpje in Toscane. In Montevedova woont een groepje oude vrouwtjes die allemaal weduwe zijn en het tot hun missie gemaakt hebben mensen die ongelukkig zijn een nieuwe kans op ware liefde te geven. Lily heeft zelf geen kinderen kunnen krijgen. Op een dag vindt zij in een golfschoen een foto van haar man Daniel met twee kinderen die erg op hem lijken. In een opwelling vertrekt Lily naar Montevedova om Daniel te vinden en hem met de waarheid te confronteren. Zij komt te logeren bij Luciana en Violetta, de drijvende krachten van het sokkenstoppend genootschap.

In dit boek volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. De rode draad wordt gevormd door de spanningen binnen het sokkenstoppend genootschap dat behoorlijk op leeftijd begint te raken. De oude dames proberen de gebeurtenissen te beïnvloeden, maar de werkelijkheid is soms weerbarstig. Ook begint zich een hechte vriendschap te ontwikkelen tussen Lily en Francesca de dochter van Daniel. “Dolci d’Amore” is een vermakelijk boek dat makkelijk weg leest. Enige nadeel vond ik het einde van het boek. De ontwikkelingen gaan dan een beetje te snel naar mijn zin en het verhaal verliest op dat moment wat van de geloofwaardigheid. Desondanks zeer de moeite waard om te lezen.

Tot slot nog een grappig detail: de naam Montevedova is een samentrekking van de Italiaanse woorden monte (berg) en vedova (weduwe)…

Dolci d’Amore – Sarah-Kate Lynch
roman, paperback, 304 pagina´s, De Kern
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …