Recensie: Peppa speeltuinset glijbaan

04182I 14Peppa Big is een Britse animatieserie voor kinderen. Peppa is een varkensmeisje dat houdt van chocoladetaart en modderbaden. Er is een grote hoeveelheid aan speelgoed van te koop, waaronder deze ‘Peppa speeltuinset glijbaan’.

Als ik de doos met de speeltuinset en het aparte doosje met twee bijbehorende poppetjes (Peppa en zijn vriendje) tevoorschijn haal, kirt de kleine man van 20 maanden het uit van plezier. peppa figurenIk geloof dat hij er wel zin in heeft. Hij komt dicht bij me zitten en wacht – ietwat ongeduldig – tot hij met dit mooie kleurrijke speelgoed mag spelen. Glijbanen en speeltuinen zijn momenteel favoriet en spreken lekker tot zijn verbeelding.

Eenmaal uitgepakt (best een klus met schroefjes die je los moet draaien), begint mijn dreumes enthousiast te spelen: Peppa en haar vriendje glijden een keer of 20 achter elkaar van de glijbaan. Natuurlijk roept hij daarbij een keer of 20 enthousiast “lije lije”.

Het speelgoed bestaat eigenlijk alleen maar uit een glijbaan en een boom, maar mijn dreumes vindt het geweldig. Hij speelt er een half uur onafgebroken mee. Daarna valt zijn oog op wat duplo-poppetjes en ook die mogen van de glijbaan. Je kunt merken dat dit zijn fantasie prikkelt. Ook de dagen na het testen pakt hij zelf de glijbaanset om mee te spelen.

foto (1)Deze speeltuinset is volgens de verpakking geschikt voor de leeftijd 3+. Dat zal zijn vanwege allerlei veiligheidsredenen, maar qua spelen denk ik dat juist de leeftijd van een wat oudere dreumes, beginnende peuter perfect is. Als ze 3+ zijn, dan lijkt mij dit speelgoed wel wat eentoniger worden en hebben ze – denk ik – wat meer uitdaging nodig.

De Peppa speeltuinset is gemaakt van hard plastic, waardoor dit speelgoed stevig en goed schoon te maken is. Ideaal voor de wat kleinere kinderen. De poppetjes bevatten wel wat kleinere onderdelen, die wel goed vast lijken te zitten, maar kleinere kinderen zou ik hiermee niet alleen laten. Vandaar dan toch weer die 3+ als leeftijd.

Conclusie: de Peppa speeltuinset prikkelt de fantasie van dreumesen en peuters, is makkelijk schoon te maken, stevig en heeft mooie zachte kleuren. Enig minpunt is dat je de bijbehorende poppetjes er nog los bij moet kopen.

 

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …