O nee, ook nog turnles…

Als je een druk eigen bedrijf vanuit huis regelt en drie jonge kinderen hebt, sta je regelmatig voor hete vuren. Of uitdagingen zoals mijn moeder altijd zegt. Van snottebellen afvegen tijdens een serieus telefoongesprek of het ontvangen van zakelijk bezoek wanneer je jongste half ziek op je schoot zit. Je kan het niet zo gek verzinnen en ik heb het waarschijnlijk in de afgelopen jaren al eens meegemaakt.

Vandaag beloofde weer zo’n dag te worden van complete chaos. De kinderen hebben namelijk vrij van school. De leraren hebben studiedag. Tja… dan rijst bij mij gelijk de vraag waarom dit 2x in 4 weken moet en waarom dit niet gepland kan worden in van die vele weken vakantie die leerkrachten hebben. Vast geen sociaal en politiek verantwoorde gedachte, maar ik kan er niets aan doen. Ik vind het gewoon absurd.

Neemt niet weg dat mijn poppetjes vandaag dus niet fijn op school zitten maar opeens thuis op de bank, in elkaar haren of op mijn schoot. Probeer dan nog maar eens te werken. Jaloers kijk ik naar buiten naar een moeder die gezellig met haar kinderen een dagje op pad gaat. Maar ik heb vandaag een belangrijke deadline en heb ik ook nog een telefonische afspraak. Geen optie dus om de computer uit te laten.

Mijn verwachtingen van deze werkdag waren niet hooggespannen. Toch had ik lichte hoop dat ik wel ergens tijd zou hebben om mijn mails te checken en iets van mijn to do lijstje weg te kunnen strepen. Totdat ik opeens om 13.00 uur bedacht dat mijn oudste dochter vandaag turnles heeft. Laat allemaal maar zitten… Dag hoop, morgen weer een nieuwe dag.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

#TijdVoorOns

Kinderen vinden het heerlijk om samen met hun ouders te spelen en het is ook …

Share
Share