Bob Balloon – recensie

Bob Balloon: nieuw, handig en creatief speelgoed van Goliath. Met Bob Balloon kunnen kinderen zelf, op een simpele en veilige manier, ballonnen blazen en grappige figuren maken. Er zijn vier verschillende Bob Balloon sets verkrijgbaar.

bob-balloon-trotse-moedersRecensie
Wij kregen ter recensie de Bob Balloon Double Pack: een mondstuk, een ballonpomp met adapter voor de gewone en lange ballonnen, twintig gewone ballonnen, twintig lange ballonnen om figuren te maken, veertig linten, stickers om de figuren bijvoorbeeld ogen en een mond te geven en een handleiding.

De kinderen konden niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Maar…. er was niemand jarig. “Ja maar mama, het is toch iedere dag een beetje feest, want jij bent zoooo lief”. Tja, met dit soort argumenten weten mijn kinderen me wel over te halen…..

balloon-bob-copyright-trotse-moeders-1Aan de slag dus. Er zit een mondstuk in om ‘gewone ballonnen’ mee op te blazen. Er zitten ook 20 ballonnen bij, in allerlei vrolijke kleuren. Het voordeel van het mondstuk is dat de lucht wel de ballon in gaat, maar er niet uit, wanneer je kind even tussendoor ademhaalt. De ballon zit ook goed vast waardoor hij niet ineens door de kamer ‘floept’ wanneer je kind hem niet goed vast houdt. Een stuk beter te doen dus en veel minder frustrerend.

Wanneer de ballon vol is, kan je kind er zelf een lintje om knopen. Dit gaat goed, omdat de ballon in het mondstuk blijft zitten en je kind zijn/haar handjes vrij heeft. Als snel blijkt echter dat kinderhandjes het lintje onvoldoende krachtig vastmaken, zodat de ballon toch weer leegloopt.

bob-balloon-goliath-ballon-copyright-trotse-moeders-2En niet alleen kinderhandjes…. Soms lukt het me, wanneer ik tevoren het uiteinde van de ballon een aantal keren omdraai, om met een knoopje in het lint, de lucht in de ballon te laten, maar meestal loopt deze toch nog vrij snel leeg.bob-balloon-goliath-ballon-copyright-trotse-moeders-1

Geen probleem hoor, ik leg er gewoon een ouderwetse knoop in!

Het grootste feest is het andere mondstuk, met de lange ballonnen. We kennen deze van de ‘ballonmeneren en ballonmevrouwen’ die bij sommige feestelijke gelegenheden de meest mooie creaties weten te maken.

Met de bijgevoegde handleiding zijn een aantal van deze creaties binnen handbereik, maar ook eigen fantasie-dieren en producten verschijnen in de kamer: lange slangen, supersonische zwaarden. Al dan niet voorzien van de bijgevoegde stickers wordt het een vrolijke boel!

bob-balloon-goliath-ballon-copyright-trotse-moeders-3 bob-balloon-goliath-ballon-copyright-trotse-moeders-4

Ook bij deze set van Bob Balloon geldt dat een lintje knopen onvoldoende de lucht in de ballon houdt. Een knoopje leggen in een volgeblazen langwerpige ballon is een lastigere klus dan in een ‘gewone’ ballon, maar met geduld lukt het.
Screenshot 2015-05-30 at 10.11.29

En het is de moeite waard om er even tijd in te steken want de kinderen hebben enorm veel pret met de ballonnen. En toen ik ’s avonds naar bed ging, lag daar een prachtig cadeautje: een bloem, zelf gemaakt door mijn dochter!

bob-balloon-goliath-ballon-copyright-trotse-moeders-9 balloon-bob-copyright-trotse-moeders-3

Behalve dat het echt heel leuk speelgoed is, is deze set ook handig tegen dat er wel een verjaardag in aantocht is. In plaats van dat mijn man en ik onszelf duizelig blazen, kunnen de kinderen met veel plezier zelf ook ballonnen blazen. Heel relaxed, ik maak wel knoopjes!

Bob Balloon Double Pack
Bekijk op bol.comBallonnen set met mondstukken en stickers, Goliath
Bestel dit speelgoed hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

nijntje versiert de kerstboom

Zoals jullie misschien weten, is kerstmis in huize Trotse Moeders deels in Dick-Bruna-stijl: Kerstmis in …

Share
Share