KidsKompas: kinderlandkaart

De KidsKompas Kinderlandkaart is een informatieve en vooral leuke kinderroutekaart voor kinderen vanaf vier jaar. Ideaal voor op de achterbank van de auto, maar ook voor op de plek van bestemming! Vol weetjes over het het land, highlights uit de geschiedenis en veel informatie over belangrijke monumenten, maar ook kleur- en tekenplezier. De Kinderlandkaarten maken deel uit van de reeks KidsKompas, waarin eerder al diverse reisgidsen voor kinderen verschenen.

De KidsKompas Kinderlandkaart is er voor vier geliefde vakantiebestemmingen: Italië, Frankrijk, Duitsland en België.

Recensie
Veel gezinnen laten Nederland voor wat het is en vertrekken in de zomer voor een paar weken naar Frankrijk of Italië. Geweldig als je er eenmaal bent, maar die autorit er naar toe duurt soms toch wel erg lang voor kinderen. Natuurlijk kun je tal van oplossingen bedenken om de autorit leuk te houden, maar met deze KidsKompas Kinderlandkaarten komt de vakantiestemming er in ieder geval al aardig in!

Voor wie naar Italië vertrekt is er een KidsKompas Kinderlandkaart Italië, dat overigens geen gewone landkaart is. In één oogopslag kunnen kinderen zien waar de toeristische trekpleisters zich bevinden in het land zelf. De Toren van Pisa of het Colosseum zijn natuurlijk bekende trekpleisters en naast een foto op de locatie, staat er naast de kaart ook een stukje informatie over deze beroemde bouwwerken geschreven. Minder bekend – maar vast ook erg interessant voor kinderen – is dat er in het Toscaanse Collodi een Pinokkiopark ligt!

Maar er is meer, want op de andere kant van de landkaart staat ook een schat aan informatie over het Italiaanse eten, bekende Italianen en bijvoorbeeld bekende Italiaanse automerken. Voor de taalgekken onder ons is er een lijstje met veelvoorkomende woorden in het Italiaans, kunnen ze vast oefenen hoe ze straks hun eigen pizza moeten bestellen! En als je toch aan een heerlijke pizza zit op een Italiaans terrasje, kun je deze na het eten ook natekenen op de kaart. Kun je thuis nog eens lekker nagenieten van die overheerlijke pizza!

De KidsKompas Kinderlandkaart Frankrijkis qua opzet uiteraard te vergelijken met die van Italië, alleen dan helemaal gericht op alle ins en outs van Frankrijk. Wederom hier ook de landkaart van Frankrijk met daarop gemarkeerd de bekendste toeristische trekpleisters zoals de Eiffeltoren en Disneyland Parijs. Uiteraard kun je ook alles lezen over de ‘ijzeren dame’ zoals de Eiffeltoren ook wel wordt genoemd. Verder ook op deze kinderlandkaart ook weer een rijtje met Franse woorden, leuke puzzeltjes en tekeningen om te maken en veel informatie.

Op de KidsKompas Kinderlandkaarten kunnen kinderen onderweg prima zelf ook nog op de kaart aangeven waar ze zijn geweest. Aan het einde van de vakantie zullen kinderen niet alleen terugkijken op een fantastische vakantie, ze hebben ook nog eens een persoonlijk en superleuk aandenken aan de vakantie!

KidsKompas Kinderlandkaarten – Janneke van Amsterdam & Dagmar Jeurissen
Kinderlandkaart, Informatief, KidsKompas
Bestel de kinderlandkaarten hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share