Hoera, er komt een kindje bij

Daan is dolblij dat hij een broertje of zusje krijgt. Hij kan bijna niet wachten tot het nieuwe kindje er is en maakt al grootse plannen voor de toekomst. Maar als het baby’tje geboren is, valt het hem toch een beetje tegen. Het kindje kan nog niets. En als Daan lekker met mama wil praten, komt er steeds bezoek. Daan wordt er een beetje verdrietig van. Gelukkig blijkt al gauw hoe trots mama op haar grote zoon is.

Recensie
Als Daan hoort da hij een broertje of zusje krijgt, is hij heel erg blij. Ijverig gaat hij aan de slag om spulletjes te maken voor de baby. En hij mag papa meehelpen om de babykamer mooi te maken. Als alles klaar is, komt het lange wachten. Daan vraagt elke dag aan mama wanneer de baby nou komt. En dan is het eindelijk zover. De baby is er en Daan is heel erg blij. Hij mag zelfs trakteren op de speelzaal. Maar al gauw blijkt dat dat Daan nog niet kan spelen met de baby. En hij moet ook nog eens stil en rustig doen, zodat de baby kan slapen… Ineens vind Daan het helemaal niet meer zo leuk. Hij denkt dat iedereen hem is vergeten, en alleen nog maar aan de baby denkt. Mama maakt hem duidelijk dat ze nog steeds heel veel van hem houden, maar dat het nou erg druk is en de baby nog niet zoveel kan. Een jaar later spelen Daan en zijn zusje volop samen en hebben samen de grootste lol. Wat is het fijn om een zusje te hebben!

Hoera, er komt een kindje bij is een schitterend boek voor elk kind dat een zusje of broertje verwacht. Het boek speelt in op de gevoelens en de verwachtigen die een kind kan hebben, zodra ze weten dat er een baby op komst is. Daarbij wordt ook verteld dat het in het begin soms wat kan tegenvallen, omdat de baby dan nog niet zoveel kan.

Het leuke aan dit boek vind ik dat het verhaal niet stopt als de baby er is. Dan gaat het verhaal nog verder totdat de baby een jaar is. Hierdoor leren kinderen dat baby’s ook groot worden en na verloop van tijd, steeds meer kunnen. Hoera, er komt een kindje bij is een schitterend boek voor een ieder die een broertje of zusje verwacht.

Hoera, er komt een kindje bij – Marianne Busser & Ron Schröder
Prentenboek, hardcover, 40 pagina’s, The house of books
Bestel dit boek hier vis Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share