Biografie Bastiaan Ragas

Zoals als meerdere malen vermeld werd in het nieuws: Bastiaan Ragas is inmiddels papa van beroep. Maar wie is Bastiaan eigenlijk en hoe verliep zijn leven voordat hij vader werd.

Geboren voor muziek
Bastiaan was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Hij had gitaar- en pianolessen. En op de middelbare school had hij een eigen bandje, waar hij ook diverse talentenjachten mee heeft gewonnen. De liefde voor muziek zat er dus al jong in.
Na de middelbare school, trok hij rond met Up with People. Samen met Up with People reisde hij door Europa, Amerika en Mexico.In 1990 besloot Bastiaan om theater- en acteerlessen te volgen aan de Theater Vormings Klas in Amsterdam.

Caught in the Act
In 1992 hield Hisama B.V. audities voor een jongensgroep. Samen met Eloy de Jong, Lee Baxter en Benjamin
Boyce kwam Bastiaan in deze groep terecht. Het was een leuke boyband met 4 leuke jongens. Hoewel het in Nederland maar niet lukte om door te breken, had Caught in the Act al snel een kleine, hechte groep fans.
In 1993 trad Caught in the Act een paar weken lang elke zondagmiddag op in Cartouch te Utrecht. De vaste groep fans hebben elkaar hier gevonden en al snel ontstond er allerlei brief-contact tussen de fans. In de weekends trad Caught in the Act in heel Nederland op, vooral in dicotheken. Ook bij deze optredens waren steevast een vast groepje fans, die probeerden bij elk optreden aanwezig te zijn.

Omdat een doorbraak in Nederland niet lukte, zijn ze het gaan proberen in het buitenland. Caught in the Act mocht zichzelf spelen in “Gute Zeiten, Schlechte Zeiten”. Dat dit een groot succes bleek te zijn, werd al snel duidelijk. Vanaf dit moment kwam hun carriere in een stroomversnelling. Niet alleen in Duitsland werden ze enorm populair, maar ook in Oostenrijk, Australië, Azië, Japan en Scandinavië vielen de meiden volop voor Caught in the Act.

In  Augustus 1998 valt Caught in the Act uit elkaar. In een bomvolle zaal, treden ze voor de allerlaatste keer samen op. Dit tot groot verdriet van de duizenden fans.

Musicals
Bastiaan blijft niet stil zitten. Hij gaat een hele andere richting op en speelde vanaf  Oktober 2000 de hoofdrol in Aïda. Dit ging hem erg goed af en hij had de smaak te pakken. Later speelde hij ook nog in De 3 Musketiers de hoofdrol. En werkte hij mee aan Musicals in Ahoy (1 en 2)

TV & Film
Bastiaan wil zich niet op één ding concentreren, dus het blijft niet bij musicals. Hij krijgt een hoofdrol in Trauma 24/7 en zat hij in 2004 in de jury bij Popstars-the Rivals. Verder speelde hij een klein rolletje in de film Floris. En mocht hij de hoofdrol spelen in de Friese film “Sportman van de eeuw”. Het acteren gaat hem goed af, dus speelde hij verder nog de hoofdrol in Escort en in De Indiaan.

In 2004 wordt Bastiaan gevraagd om mee te doen met Dancing with te Stars. Samen met Julie Fryer eindigen ze op de 2e plaats. Naast zingen, dansen en acteren blijkt Bastiaan ook nog eens goed te kunnen presenteren. Hij mocht in 2007  het programma Eyeopener presenteren bij Veronica.

En nu…
Waarschijnlijk zal Bastiaan nog lang wat van zich horen. Hij is een talent op vele gebieden en Bastiaan vind dan ook bijna alles leuk om te doen. Hij zal zich niet gauw op één ding concentreren, omdat hij de afwisseling nodig heeft.
We kunnen hem dit jaar nog zien in de theatershow; “Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!” en op 9 juni 2011 komt zijn boek “Maar je krijgt er wel heel veel voor terug” uit.

Lees meer:
Tooske Ragas & Martijn Krabbé uitgeroepen tot ouders met Flair
Vaderdagtip: Swarovski komt met tweede mannencollectie

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers

Je hebt 20 uur niet geslapen, 10 uur nauwelijks gegeten en je bent bezig met …

Share
Share